Gemeente Binnenmaas

Gemeente Binnenmaas krijgt opnieuw provinciale subsidie voor herstructurering bedrijventerreinen

21-06-2011

In februari 2011 heeft de gemeente Binnenmaas in het kader van de regeling Uitvoering Herstructurering Bedrijventerreinen (UHB) twee subsidieaanvragen bij de provincie Zuid-Holland ingediend. Beide subsidieaanvragen zijn onlangs gehonoreerd door de Provincie. Het gaat om subsidies voor bedrijventerrein Reedijk in Heinenoord en bedrijventerrein Mijlpolder in s-Gravendeel.

Belang herstructurering bedrijventerreinen

De gemeente Binnenmaas werkt aan de herstructurering van bestaande lokale bedrijventerreinen omdat zij ruimte wil bieden om te ondernemen, maar ook zuinig om wil gaan met de open ruimte in het nationaal landschap Hoeksche Waard. Het is daarom van belang dat bestaande lokale bedrijventerreinen een uitstraling en functionaliteit hebben die bedrijven aanspreekt om zich daar te vestigen of gevestigd te blijven. Op die manier blijven bestaande locaties aantrekkelijk en zijn minder grote uitbreidingen van lokale bedrijventerreinen nodig. Hiermee wordt ondernemers de ruimte geboden en tegelijkertijd het Nationaal Landschap beschermd.

Inhoud subsidieaanvraag Reedijk

De subsidieaanvraag voor Reedijk richt zich op het uitwerken van een samenwerkingsmodel tussen de diverse grondeigenaren van bedrijventerrein Reedijk onderling en met de gemeente. In dit samenwerkingsmodel worden afspraken gemaakt over de manier waarop de geplande uitbreiding plaatsvindt. Ook worden afspraken gemaakt over de manier waarop het reeds bestaande deel van het terrein ingrijpend verbeterd wordt. Uitgangspunten zijn een hoogwaardige kwaliteit van openbare ruimte met een logische infrastructuur en hoogwaardige landschappelijke inpassing. Voor de herstructurering van het bedrijventerrein Reedijk gaat het om een bedrag van 37.400,00.

Inhoud subsidieaanvraag Mijlpolder

De subsidieaanvraag voor Mijlpolder betreft het opstellen van een beeldkwaliteitplan voor bedrijventerrein Mijlpolder en een verkeersonderzoek naar de aansluitingen van dit bedrijventerrein op de Maasdamseweg. In het beeldkwaliteitplan komen de voorwaarden te staan waar nieuwe bebouwing aan moet voldoen. Zo wordt er in dit plan aandacht besteed aan intensief ruimtegebruik (onder andere bouwhoogten) en aan het plaatsen van duurzame energietoepassingen zoals de plaatsing van zonnepanelen of kleine windturbines. Met de resultaten van het verkeersonderzoek wordt besloten of en hoe de aansluiting van Mijlpolder op de Maasdamseweg wordt aangepast. Voor het bedrijventerrein Mijlpolder is een bedrag van 12.500,00 toegekend. In beide gevallen draagt de gemeente Binnenmaas eenzelfde bedrag bij aan de projecten.