Hulpverleningsdienst Groningen


Paracetamolverstrekking op scholen vraagt in regio Groningen niet om extra aandacht

Diverse media (bron AD) berichten vandaag 21 juni 2011 dat enkele regionale GGD'en, waaronder GGD Groningen, speciaal aandacht geven aan het probleem van paracetamolverstrekking en -gebruik in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Bij GGD Groningen zijn deze signalen niet bekend en zij herkent zich niet in de problematiek. Er is voor GGD Groningen geen aanleiding om voor dit onderwerp extra aandacht te vragen en oplossingsrichtingen aan te dragen.

Schoolartsen komen dit in hun individuele contacten met leerlingen niet tegen. Ook scholen vragen hier bij de GGD geen extra aandacht voor. Dat een school terughoudend moet zijn in het verstrekken van paracetamol of andere pijnstillers onderstreept GGD Groningen wel.

Om zicht te krijgen op leerlingen die met enige regelmaat om een paracetamol vragen, is het goed om een registratie bij te houden. Of scholen in de regio Groningen de verstrekking van medicijnen registreren is niet bekend.

Het gaat daarbij dan overigens niet specifiek om het aan banden leggen van medicijnverstrekking, maar meer om het vinden van een structurele oplossing voor de achterliggende oorzaak. GGD Groningen staat te allen tijde voor scholen paraat om hier indien nodig met elkaar over van gedachten te wisselen.
21-06-2011 15:30
RSS Twitter