Option N.V.

21/6/2011

AT&T EN Option introduceren 4G-connection kit voor ontwikkelaars van nieuwe mobiele producten

Gecertificeerd, netwerkklare 4G-module en doeltreffende integratietools verkorten de ontwikkelingstijd en Time-to-Market van nieuwe consumenten- en M2M-oplossingen

LEUVEN, België â 21 juni 2011 â AT&T* en Option (Euronext: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist in draadloze technologie, hebben vandaag een nieuwe AT&T Connection kit voor ontwikkelaars van nieuwe mobiele toestellen voorgesteld. Het is de eerste kit ooit met een 4G (HSPA+) module. De AT&T Connection kit â de beste in de sector â biedt ontwikkelaars de tools en structuur om het ontwikkelingsproces van nieuwe producten te stroomlijnen en de prestaties via het AT&T-netwerk te optimaliseren.

Deze nieuwe Connection kit is uitgerust met de LGA-module GTM601 van Option en helpt ontwikkelaars die nieuwe 4G-toestellen op de markt willen brengen om het certificatieproces te versnellen. Deze LGA-module van de tweede generatie is bij uitstek geschikt voor kleine consumentenelektronica en M2M-toepassingen via breedband.

Een greep uit de belangrijkste kenmerken van de GTM601-module:
* LGA-ontwerp (Land Grid Array) maakt erg dunne toestellen mogelijk â 26,8 mm bij 31,8 mm, met een dikte van amper 2 mm â waarbij de warmte uitstekend wordt afgevoerd. Het resultaat: ultradunne producten met 4G-snelheden, zonder aan functies of stevigheid in te boeten.

* Wereldwijd inzetbaar â ondersteuning voor GSM/HSPA/HSPA+ op âs werelds meest gebruikte frequentiebanden, voor gegarandeerde 4G-snelheden (breedband) en 2 G/2.5G-verbindingen, waar ook ter wereld.

* Plug-and-play softwarebibliotheken zijn beschikbaar voor de populairste mobiele platformen. Voor Android-toestellen biedt Option een RIL, GPS HAL en Audio HAL. Voor Windows CE 6.0 en Windows Mobile 6.5 zijn een RIL en GPS-driver beschikbaar.
* Betrouwbare GPS- en GLONASS-ondersteuning voor toepassingen die wereldwijde locatiebepaling vereisen.

Â

In de AT&T Connection kit zitten behalve de module van Option ook SIM-kaarten van AT&T, datacapaciteit voor tests, toegang tot het AT&T Control Center â via Jasper Wireless â en een praktijkgerichte handleiding over hoe ontwikkelaars sneller dan ooit goedgekeurde toestellen op de markt kunnen brengen.

De AT&T Connection kit met de 4G-module van Option is gebaseerd op de huidige AT&T Connection kit voor ontwikkelaars van producten. Die is beschikbaar via de speciale AT&T-website. Surf naar www.att.com/edo voor meer informatie over de Organisatie voor Nieuwe Producten van AT&T of om de extra opties van de Connection kit te ontdekken.


*AT&T-producten en -diensten worden onder het AT&T-merk verkocht of aangeboden door dochterbedrijven en filialen van AT&T Inc. en niet door AT&T Inc. zelf.

OVER AT&T
AT&T Inc. (NYSE:T) is een toonaangevende communicatieholding. De dochterbedrijven en filialen â operationele bedrijven van AT&T â leveren de AT&T-diensten in de Verenigde Staten en de rest van de wereld. Dankzij een krachtig arsenaal van netwerkmogelijkheden â onder meer het snelste netwerk voor mobiele breedband in de VS â is AT&T een vooraanstaande leverancier van draadloze, Wi-Fi-, breedband-, spraak- en cloud-diensten. Als leider in mobiele breedband en 4G heeft AT&T bovendien de beste wereldwijde, mobiele dekking van alle Amerikaanse providers. Het resultaat: AT&T beschikt over de grootste verzameling mobiele telefoons die in het grootste aantal landen werken. AT&T biedt bovendien geavanceerde tv-diensten aan onder de merken AT&T U-verse(TM) en AT&T âDIRECTV. Het pakket zakelijke communicatiediensten op IP-basis van de holding is een van de meest vooruitstrevende ter wereld. Op plaatselijke markten staan AT&T Advertising Solutions en AT&T Interactive bekend als leiders op het vlak van plaatselijke zoekopdrachten en reclame.

Surf naar http://www.att.com voor meer informatie over AT&T Inc. en de producten en diensten van de dochterbedrijven en filialen. Dit persbericht en andere mededelingen van AT&T zijn beschikbaar op http://www.att.com/newsroom en via een RSS-feed op www.att.com/rss. U kunt ons ook volgen op Twitter via @ATT.

MEDIA CONTACT

Jan Poté,
PR & Media Relations
Tel +32 (0)475 92 55 82,
E-mail: j.pote@option.com

ABOUT OPTION

Option, the wireless technology company, is a leading innovator in the design, development and manufacture of 3G HSUPA, HSDPA, UMTS, EDGE, and WLAN technology products for wireless connectivity solutions. Option has established an impressive reputation for creating exciting products that enhance the performance and functionality of wireless communications. Option is headquartered in Leuven, Belgium. The company also has Research & Development in Belgium (Leuven), Germany (Augsburg) and an ISO 9001 production engineering and logistics facility in Ireland (Cork). Option maintains offices in Europe, US, Greater China, Japan and Australia. For more information please visit our website www.option.com.

Contact for Media

Jan Poté
PR & Media Relations
j.pote@option.com

+32 475 92 55 82