Gemeente Eijsden-Margraten

HotSpots zijn kookclubs voor jonge mantelzorgers.

Jonge mantelzorgers in actie met chef-kok Ron Masthoff

Foto: jonge mantelzorgers in actie met chef-kok Ron Masthoff

Je bent een jonge mantelzorger als je (mee)zorgt voor een langdurig ziek of gehandicapt gezins- of familielid. Dit kan een van je ouders zijn, je broer of zus of een opa of oma. Het Steunpunt Mantelzorg organiseert in samenwerking met een aantal restaurants de eerste officiële `HotSpot Eijsden-Margraten'.

Want waar kun je elkaar op een ontspannen en leuke manier leren kennen? In de keuken en gezellig aan tafel natuurlijk! Een `HotSpot` bestaat uit vier kooklessen van twee uur. Je kunt deelnemen als je tussen de 12 en 18 jaar oud bent. Je krijgt les van de kok van onder andere de volgende restaurants: de Maasstol, de Kwizzenjèr, Chriske en de Pastory.

Natuurlijk wordt na het koken gezamenlijk genoten van alle zelfgemaakte gerechten. De kookclub wordt begeleid door Tanja Goessen, consulent `Jonge Mantelzorgers'.

Meer informatie en aanmelding
Ben je zelf een jonge mantelzorger of ken je een jongere die graag andere jonge mantelzorgers wil ontmoeten en wil leren koken in een restaurant? Meld je dan aan of verwijs de jongere door naar het Steunpunt Mantelzorg Rode Kruis ZZL. Aanmelden kan via t.goessen@voormantelzorgers.nl

of per telefoon op werkdagen van 8.30 - 12.30 uur: 043 321 5046.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden!