Gemeente Boxmeer


Glasbak aan Maasstraat in Groeningen verplaatst

De glasbak in Groeningen nabij de parkeerplaats tussen de Maasstraat en de Groeningsestraat is verplaatst naar de Groeningsestraat, op de parkeerplaats nabij de Kapel.

Vuilniszakje RMB klein Hoe meer glas u in de glasbak gooit, hoe beter. Bewaar bijvoorbeeld naast die wijnfles ook de lege pindakaaspot, de kruidenpotjes en - niet te vergeten - dat lege parfumflesje voor de glasbak. Dat is een goede zaak, want van dat glas kunnen weer nieuwe potten en flessen worden gemaakt.

Dat scheelt in de winning van grondstoffen, het bespaart energie, beperkt de CO2-uitstoot van de glasfabrieken en voorkomt jaarlijks een enorme berg afval. Glasscherven zijn eenvoudigweg de beste grondstof voor de productie van nieuwe glazen verpakkingen. Uw lege glazen verpakking is dus geen afval, maar een essentiële grondstof. Daarom is het zo belangrijk dat al uw verpakkings glas in de glasbak belandt. Daarnaast komt het glas dat u in de glasbak gooit niet in uw tariefzak terecht, en dat scheelt weer in uw portemonnee.

Meer informatie
Zorg er dus voor dat u uw (glas)afval op de juiste manier aanbiedt. Alle informatie hierover vindt u op uw Afvalwijzer en op de website van de Bestuurscommissie Afvalinzameling, www.afval.rmb.nl. Voor vragen kunt u ook bellen met de Afvalinfolijn van het RMB: 0485 - 338 352.