Rijksgebouwendienst


RIVM verhuist naar Utrecht Science Park

dinsdag, 21 juni 2011

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verhuist naar een nieuw gebouw in het Utrecht Science Park (USP) aan de Uithof in Utrecht. Dat heeft minister Schippers van VWS op 15 juni besloten. RIVM Bilthoven

RIVM Bilthoven

Het RIVM komt in een nieuw gebouw. De start van de bouw staat gepland voor 2015, zodat het RIVM uiterlijk 2018 het pand kan betrekken. Het RIVM is een agentschap van VWS.

Het Utrecht Science Park biedt voor de ontwikkeling van het RIVM grote voordelen omdat er meerdere partijen zijn gehuisvest die zich bezighouden met life/biosciences, volksgezondheid en milieu. Dat zijn ook de terreinen waarop het RIVM expertise heeft. Op het USP zijn onder andere de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht gevestigd.
Bijzonder in Utrecht is ook de verbinding met de medische en veterinaire faculteit, die voor het terrein van de infectieziekten van toenemende betekenis is.

Op dit moment is het RIVM gehuisvest in 50 verschillende gebouwen op één terrein in Bilthoven. Uit onderzoek blijkt dat nieuwbouw goedkoper is dan renovatie van de bestaande gebouwen. Het RIVM gaat straks in Utrecht naar één nieuw gebouw, dat gebouwd zal worden op de locatie van het huidige Wentgebouw (de `Ponskaart').

In 2012 wordt begonnen met de aanbesteding voor de nieuwbouw. De Rijksgebouwendienst is de aanbestedende dienst.
---