Migrada wijst uitzendbranche op verantwoordelijkheid

Persbericht van Brainwork Communicatie

Certificering moet vertrouwen uitstralen

Arbeidsbemiddelaars van migranten komen steeds vaker negatief in het nieuws. Afgelopen zaterdag meldden Poolse (ex)medewerkers van Otto Work Force hun slechte ervaringen met het bedrijf.

Uitbuiting en malafiditeit horen niet in de Nederlandse samenleving. De overheid schuift echter steeds meer de verantwoordelijkheid voor de controle hierop naar de markt, die op haar beurt hiervoor diverse certificeringen heeft ontwikkeld.

Belangenvereniging voor arbeidsmigranten Migrada roept de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), Stichting Naleving CAO voor Uitzendkrachten (SNCU) en de Stichting Normering Arbeid (SNA) op tot het nemen van hun verantwoordelijkheid, namelijk het onderzoeken van de signalen die, overigens niet voor het eerst, over Otto zijn geuit.

De uitkomst van de controle is belangrijk, maar ondergeschikt aan een hoger doel: het feit dat er actie ondernomen wordt in de vorm van een controle, zorgt ervoor dat de zelfregulering vertrouwen uitstraalt naar onze samenleving en de arbeidsmigranten, zodat een keurmerk of certificering zijn waarde blijft behouden. Hierdoor kan het kaf van het koren gescheiden worden.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://www.migrada.nl
Bijlage:
* 2011-06-20 brief abu-sncu-snapdf
* migrada wijst uitzendbranche op verantwoordelijkheid 2docx


Noot voor redacties


Brainwork Communicatie

Noot voor de red actie,

Razende Robot Reporter