Siemens

Persbericht

Den Haag, dinsdag 21 juni 2011

Moleculair MR-systeem revolutionair bij het samenbrengen van MR- en PET-data

Siemens Biograph mMR ontvangt FDA 510-goedkeuring en CE-markering

De Amerikaanse toezichthouder FDA (Food and Drug Administration) heeft Siemens Healthcare recentelijk de zogenaamde 510(k) clearance gegeven voor haar Biograph mMR, wereldwijd het eerste systeem dat simultane whole-body acquisitie mogelijk maakt van MR-data (magnetische resonantie) en PET-data (Positron Emissie Tomografie). Siemens Healthcare heeft ook de CE-markering voor haar Biograph mMR-systeem ontvangen. De CE-markering geeft aan dat het systeem is getest en beoordeeld, voordat het op de markt is gekomen en dat het voldoet aan de binnen de EU geldende eisen ten aanzien van veiligheid, klinisch nut en bescherming van het milieu. In Europa kunnen klanten het nieuwe systeem nu gaan gebruiken voor medische routinetoepassingen.

Terwijl MR voortreffelijke morfologische en functionele details in weke delen oplevert, gaat PET verder en onderzoekt het menselijk lichaam op het niveau van cellulaire activiteit en metabolisme. De Biograph mMR stelt gebruikers in staat om plaats, functie en metabolische activiteit van organen tegelijkertijd in één enkel beeld te vatten. Dit 3T hybride systeem, ontwikkeld om een completer diagnostisch beeld te geven, is illustratief voor de visie van Siemens: technologieën leveren die artsen tot effectievere diagnoses, betere conclusies en efficiëntere behandelingen in staat stellen.

Met de Biograph mMR is een gecombineerde benadering mogelijk wat betreft het in beeld brengen van anatomische, functionele en biochemische ziektekenmerken. Tot de potentiële medische toepassingen voor moleculaire MR behoren de vroegtijdige identificatie en fasebepaling van tumoren, therapieplanning en behandeling. Het meest veelbelovend is de Biograph mMR voor toepassingen op oncologisch en neurologisch gebied, waar MR en PET hun klinische waarde in de praktijk nadrukkelijk hebben bewezen.

Dit voorjaar ontving Siemens Healthcare voor haar Biograph mMR de 2011 North American Frost & Sullivan Award voor New Product Innovation. De Growth Partnership Company gaf de onderscheiding aan Siemens vanwege haar excellente prestaties in de volgende categorieën: innovatief gehalte van het product, hefboomwerking door toepassing van toptechnologieën, functionaliteit met meerwaarde, hoger rendement voor de klant, en potentieel op het gebied van klantenwerving en marktpenetratie.

Meer informatie en fotos via: http://bit.ly/i8KErB

Siemens Healthcare is wereldwijd een van de grootste leveranciers van de zorgsector en is toonaangevend op het gebied van medische beeldvorming, diagnostiek in laboratoria, medische informatietechnologie en hoortoestellen. Siemens biedt haar klanten een compleet scala van producten en oplossingen voor de volledige patiëntenzorg van oplossingen voor ziektepreventie en vroegtijdige diagnose tot en met behandeling en nazorg. Door de klinische workflows voor de meest voorkomende ziekten te optimaliseren, maakt Siemens de gezondheidszorg sneller, beter en kosteneffectiever. Siemens Healthcare heeft wereldwijd ca. 48.000 medewerkers in dienst en is actief over de hele wereld. In het boekjaar 2010 (ultimo 30 september) realiseerde Siemens Healthcare een omzet van EUR 12,4 miljard en een winst van ongeveer EUR 750 miljoen.