Provincie Limburg

geld Provincie voor duurzame stallen

Extra geld Provincie voor duurzame stallen

De Provincie Limburg stelt aan veehouders EUR 1,88 miljoen subsidie beschikbaar om stallen nog verder te verbeteren dan de wettelijke eisen op het gebied van dierwelzijn en diergezondheid evenals het milieu, zoals de uitstoot van ammoniak, fijnstof en het gebruik van energie.

De extra bijdrage vloeit voort uit het vorig jaar gesloten Verdrag van Roermond waarin Limburg de meest duurzame veehouderijprovincie van het land wil worden. In de afgelopen twee jaar is landelijk al voor EUR 40 miljoen subsidie vertimmerd om stallen te verbeteren. Voor dat bedrag was veel belangstelling. Er waren 900 aanvragen waarvan slechts eenderde kon worden gehonoreerd.

Ook voor de nieuwe regeling wordt veel animo verwacht. Landelijk komt EUR 6,5 miljoen beschikbaar. Doordat de Provincie Limburg zelf extra geld in de pot doet kunnen meer veehouders geholpen worden. Elke boer kan overigens maximaal EUR 250.000 krijgen. Voorrang hebben bedrijven die binnen drie kilometer van Natura2000 gebieden liggen. De regeling gaat op 1 juli van dit jaar in.