Kamer van Koophandel

Grote belangstelling voor nieuw zp-netwerk ZPiB

dinsdag 21 juni 2011

Zelfstandige professionals werken samen in Geldermalsen en Neerijnen

Het bestuur van de nieuwe netwerkvereniging ZPiB heeft maandag 20 juni jl. haar plannen gepresenteerd aan 75 geïnteresseerde zelfstandige professionals in de Rotonde in Enspijk. ZPiB is een lokaal netwerk voor zp'ers uit de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen. De plannen werden met groot enthousiasme ontvangen. Vooral het gratis matchingssysteem waarmee ZPiB haar leden koppelt aan potentiële opdrachtgevers, oogstte veel waardering. Op de avond hebben zich al voldoende leden aangemeld om het initiatief definitief te starten.

"Geen enkele netwerkorganisatie faciliteert een matchingssysteem", zegt Friso Hennings Backer van de KvK Midden-Nederland. "Opdrachtgevers, zowel regionaal als landelijk, zitten echt te wachten op een toegankelijk systeem om in contact te komen met zelfstandige professionals. Deze groep wordt immers steeds groter en belangrijker in een flexibele economie. Het gratis matchingssysteem maakt het goedkoper om geschikte zelfstandige professionals te vinden. Op dit moment gebruiken veel opdrachtgevers daarvoor tussenpersonen, die een flinke fee berekenen. Dat is niet in het belang van de zelfstandige professional. De lokale component en gunfactor versterken het concept."

De definitieve activiteiten van ZPiB liggen nog niet helemaal vast. In de bijeenkomst kregen de deelnemers de gelegenheid hierover mee te praten. Met de uitkomsten van de discussie wordt het definitieve concept vastgesteld, waarmee ZPiB van start gaat. Het bestuur heeft de deelnemers gevraagd een actieve rol te spelen in de vereniging. Wethouder Wieneke Buurman van de gemeente Geldermalsen sloot de avond formeel af. Ze noemde ZPiB `een welkome aanvulling voor zp'ers en opdrachtgevers uit de regio'.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie terecht bij Erik van den Dungen, voorzitter van ZPiB (T. 06-53 22 64 04). Zelfstandige professionals in de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen kunnen zich digitaal bij de vereniging aanmelden via bit.ly/zpib-inschrijven. De kosten zijn EUR 100,- tot 31 december 2012. Daarvoor organiseert ZPiB bijeenkomsten voor netwerken en kennisuitwisseling en is deelname aan het matchingssysteem ingesloten.

Bron: KvK Midden-Nederland