Gemeente Almere

Zomer Carillonconcerten 2011 Almere

21-06-2011

Toren Goede Rede De serie zomer carillonconcerten is weer gestart. Gedurende de zomermaanden bespelen beiaardiers uit binnen- en buitenland de carillons van de Goede Redetoren in Almere Haven en de Lichtboogtoren in Almere Stad. Elke zomer verzorgen gerenommeerde gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland concerten op de carillons van de Goede Redetoren in Almere Haven en de Lichtboogtoren in Almere Stad.

Met name bij mooi weer is dan een groep luisteraars te vinden aan de voet van de toren. In Almere Haven worden er zelfs stoelen geplaatst en koffie en thee geschonken. Iedere belangstellende is daarbij van harte welkom.

Ook dit jaar is onze stadsbeiaardier Frits Reynaert er weer in geslaagd een evenwichtige serie samen te stellen. Naast Nederlandse beiaardiers zullen ook een Belgische, twee Amerikaanse en twee Poolse beiaardiers onze torens beklimmen om plaats te nemen achter het klavier. Zij zullen onze stad hun interpretatie laten horen van bekende en minder bekende, klassieke en moderne werken en melodieën.

Carillon
Het carillon, ook wel beiaard genoemd, is een muziekinstrument dat zijn oorsprong vindt in de Nederlanden van de 16e eeuw. Carillons zijn nog steeds volop te vinden in vele Nederlandse steden en dragen zo bij aan de sfeer van de stadscentra. Het is dan ook mooi dat de carilloncultuur de afgelopen dertig jaar ook in een nieuwe stad als Almere heeft kunnen wortelen en groeien.

Programmaboekje
Kijk voor het uitgebreide programmaboekje op www.almere.nl/carillons