Stichting Wakker Dier

Wakker Dier start radiocampagne tegen onverdoofde slacht (21 juni 2011)
Met het oog op het Kamerdebat morgenavond en verwachte stemming over het verbod op de onverdoofde slacht aanstaande dinsdag, start Wakker Dier een radiocampagne. Wakker Dier wil druk op de politieke ketel houden en de politiek niet de kans geven op het laatste moment de dieren links te laten liggen. Vermeende plannen om verdoofde slacht toch onder bepaalde voorwaarden toe te staan, waar enkele politieke partijen nu over spreken, wil Wakker Dier direct de kop in drukken. Nederland heeft nu de kans een einde te maken aan de onverdoofde slacht van dieren. Hiermee kan zij zich scharen achter voorlopende landen zoals Denemarken, Noorwegen en Zweden, landen die vooruit lopen als het gaat om dierenwelzijn en waar verdoving verplicht is. Of achterblijven.

Slechts een enkele achterblijver houdt vol dat onverdoofd slachten beter is voor de dieren. Zo wordt 97% van de ritueel geslachte kippen al verdoofd. "De onverdoofde slacht is primitief en pijnlijk" vindt Wakker Dier, "en hoogste tijd om het te verbieden. Verdoving is voorhanden, verplicht deze dan. Per direct!"

Radiospot:

In Nederland worden jaarlijks honderdduizenden dieren zonder verdoving geslacht. Volledig bij bewustzijn krijgen zij het mes op de keel en bloeden ze dood; .

In veel Europese landen is dit al lang verboden. Ook Nederland kan daar nu een einde aan maken, maar sommige politici twijfelen nog. Help mee. Slachten zonder verdoving is niet van deze tijd. Kijk op Wakker Dier.nl

De radiospot wordt van woensdag 22 t/m maandag 27 juni uitgezonden op de publieke zenders, ORN, Radio 538 en Radio10Gold. Vanaf vandaag 18.00 uur kunnen mensen ivia de website van Wakker Dier een email sturen aan de fractievoorzitters van alle politieke partijen (behalve de PvdD) om te stemmen voor een verbod:
http://wd.work.extrea.nl/vee-industrie/halal.php.