Politie Amsterdam-Amstelland

Nieuwe videobeelden overval Beethovenstraat Dinsdagochtend 24 mei vond een gewapende overval plaats op juwelier Dik aan de Beethovenstraat in Amsterdam Zuid. Eerder werd al een foto van een van de nog gezochte overvallers verspreid. Nu zijn ook videobeelden van de worsteling tussen de juwelier en de overvallers vrijgegeven. Daarbij werd veel geweld gebruikt. De beelden zijn te zien op www.depolitiezoekt.nl

In gezicht geraakt
Bij de overval zijn drie verdachten betrokken. Rond 11.45 uur belt de eerste aan. Als de juwelier open doet verschijnen er plotseling nog 2 mannen die ook naar binnen willen. De juwelier probeert de deur tegen te houden, maar kan niet voorkomen dat alle 3 de overvallers binnen komen. Hoewel er een vuurwapen in het spel is wordt er gelukkig niet geschoten. Er ontstaat wel direct een worsteling waarbij de juwelier het zwaar te verduren krijgt. Hij wordt ook een aantal maal hard in zijn gezicht geraakt. Door het verzet waar ze kennelijk niet op gerekend hebben, gaan de overvallers er zonder buit vandoor. Eén van hen kan kort daarna - op aanwijzen van getuigen - worden aangehouden in tramlijn 24. De andere twee verdachten zijn vooralsnog voortvluchtig.

Specifieke getuigen
Naast mensen die de personen herkennen zijn we ook op zoek naar 2 specifieke getuigen:


- Een bestuurder van een grijze BMW 325 die gezien moet hebben dat een van de verdachten zijn jas uitdeed en zijn bivakmuts af.
- Een vrouw die in tram 24 de politie buitengewoon behulpzaam is geweest. Dankzij haar informatie is de man aangehouden.

Tips
Heeft u iets gezien, herkent u de personen of heeft u informatie, dan verzoeken wij u onderstaand tipformulier in te vullen of te bellen met 0900-8844.

» Bekijk de beelden


____________________