Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 21 juni 2011

Eerste en enige facilitaire bedrijf met ISO14001 milieu certificaat: Technicolor geeft groen meer kleur

Technicolor Nederland dubbel ISO gecertificeerd: ISO14001 en ISO9001

Na een intensieve audit door de certificerende instantie DNV zijn aan mediabedrijf Technicolor Nederland de felbegeerde ISO14001 en ISO9001 certificaten toegekend. Met deze hoog aangeschreven certificering onderstreept Technicolor Nederland dat haar processen en werkzaamheden op een duurzame en milieuvriendelijke wijze plaats vinden en bovendien haar operationeel- en kwaliteitsmanagement aan de hoogste eisen voldoet. Door het behalen van ISO14001 is Technicolor het eerste facilitaire bedrijf in de omroepwereld dat aantoont dat zij duurzaamheid en verantwoordelijk op milieugebied echt in haar bedrijfsvoering heeft geïntegreerd. Het ISO9001 certificaat toont aan dat ook de operationele processen van Technicolor aan hoge internationale eisen voldoen.

Algemeen directeur van Technicolor Nederland Bernard Kobes: "Milieu is voor Technicolor een belangrijk thema, zeker als onderdeel van ons beleid op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Door het ISO14001 milieucertificaat komen we onze verantwoordelijkheid ook na."

"Technicolor staat bekend als bedrijf dat hoge kwaliteit van dienstverlening nastreeft en klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan. De ISO9001 certificering bewijst dat en wij zijn er trots op dat we dat als eerste bedrijf op het Media Park behaald hebben. Dit bewijst dat wij ons kwaliteitsmanagement volledig op orde hebben. De ISO14001 certificering toont aan dat wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid met betrekking tot het milieu nemen en controleerbaar maken. Met de certificering lopen we voorop in de mediabranche in Nederland."

Over Technicolor Nederland
Technicolor Nederland is onderdeel van de wereldwijde Technicolor organisatie en levert specifieke mediadiensten en -producten aan omroep-, media-, telecom- en kabelbedrijven.

Technicolor Nederland verzorgt onder meer het dagelijks uitzendproces voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), NOS en Eredivisie Live. Ook is zij verantwoordelijk voor het "Uitzending Gemist" platform van de NPO, de digitale archivering van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en vertaling en ondertiteling van onder meer alle RTL programma's. Andere bekende klanten zijn SBS Broadcasting, TMF/MTV en Tele2. Het bedrijf beschikt over een eigen datacentrum op het Media Park: de Media Gateway.

Technicolor is al ruim 95 jaar één van de belangrijkste partners voor contentproducenten, netwerk providers en omroepen op het gebied van mediaproductie, nabewerking en distributie. Technicolor is 's werelds grootste bedrijf op het gebied van filmprocessing, de grootste onafhankelijke producent van DVD en BluRay Discs en bovendien een wereldwijde leverancier van set-top boxen en gateways. Technicolor Nederland is gevestigd in Hilversum en heeft circa 350 medewerkers.
---