10 must haves voor festivalseizoen 2011

21/06/2011 10:05

Festivalking

Festivalking.com, de grootste online festival winkel van Europa, stelde een lijst samen met de 10 'must haves' voor het nieuwe festivalseizoen. De lijst is samengesteld op basis van de best verkopende producten en een grootschalig marktonderzoek in de sector.

Tent? Check. Slaapzak? Check. Draagbare telefoonoplader? Euhm, Check?

Duidelijke trend de laatste jaren is dat het comfort voorop staat. Festivalgangers willen 'the best of both worlds': genieten van muziek in een weide betekent niet dat ze verstoken willen blijven van een beetje luxe en comfort. En het mag best allemaal cool zijn, sexy zelfs.

Cool zijn zeker de hoofddeksels die je beschermen tegen de vaak ongenadig brandende zon. Een opzichtig Mexicaans exemplaar of een kleurrijke baseball pet: de keuze is eindeloos. Ook een zonnecrème kan veel kwaad voorkomen. Een gelaat dat wekenlang over studieboeken hing, kan best een extra beschermingsfactor verdragen.

Tussen de optredens door kan de felle zon ook de nodige energie leveren voor een radio op zonne-energie. Zo kan je de hele dag luisteren naar je favoriete radiozender. Op een afgelegen festivalweide elk uur van de dag en nacht bereikbaar zijn, kan ook. Een draagbare telefoonoplader is al even onmisbaar als een GSM, die je met slechts één AA batterij voor een volledige dag kan opladen.

Communiceren met vrienden en vriendinnen doe je ook met foto's. Een feest is pas een echt feest als je het kan delen op Facebook of andere sociale netwerksites. Een stevige digitale camera is een must om al die zalige momenten vast te leggen.

Die zalige momenten koester je ook met een heerlijk fris drankje. Niks erger dan lauw bier of fletse cola. Een betrouwbare koeltas met koelelementen staat dan ook op het lijstje van elke festivalganger.

Te weinig koelte kan je al van 's morgensvroeg parten spelen. Niets is zo vervelend als badend in het zweet wakker worden. Handig om weten is dat een goede slaapzak voor de zomerfestivals niet geschikt is voor expedities op de Noordpool. Let dus steeds op de maximum gebruikstemperaturen van je slaapzak, meestal aangegeven door de fabrikant.

Als de vroege hitte je niet uit je slaapzak haalt, mag een volle blaas dat zeker niet doen. TravelJohn, een wegwerp plaszakje is op zo'n moment geweldig handig. In enkele seconden ben je verlost van al het overtollig vocht op een hygienische manier.

En als er overtollig vocht uit de lucht valt, zijn er nog altijd de onweerstaanbaar trendy WedgeWelly regenlaarsjes om de drassige weilanden te trotseren. De kleurrijke laarsjes groeien zeker uit tot de hit van 2011 op de festivals.

Bijzonder handig, tenslotte, is de bagage trolley. Zo krijg je al jouw favoriete spullen zonder rugklachten op de juiste plek.

Info:

Ruben Opheide -Festivalking.com - 0032 494 22 29 27- of info@festivalking.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel