Ingezonden persbericht


Netwerk voor ICT-bedrijven in Midden Nederland Skillcity viert tienjarig bestaan Netwerkorganisatie publiceert bundel met portretten van vijftig middelgrote en kleinere ICT-ondernemingen

Utrecht, 21 juni 2011 - Skillcity vierde op 20 juni 2011 zijn tienjarig bestaan. De netwerkorganisatie voor ICT-ondernemingen deed dat onder meer met de publicatie van een bundel met vijftig portretten van middelgrote en kleinere ICT-ondernemingen in Midden-Nederland.

Skillcity is, met hulp van vier founders, op 20 juni 2001 opgericht en richt zich vanaf de start op middelgrote en kleinere ICT-bedrijven in de provincie Utrecht en het Gooi. Deze regio telt circa duizend bedrijven waarvan de helft tot de doelgroep van Skillcity behoort. De netwerkorganisatie stelt zich ten doel om het ICT-cluster in Midden-Nederland te versterken. Skillcity organiseert een groot aantal bijeenkomsten waarin bedrijven kennis delen en hun netwerk uitbreiden. Naast grotere bijeenkomsten kunnen beginnende organisaties tijdens besloten sessies gebruik maken van de kennis van grotere en meer ervaren bedrijven. Daarnaast organiseert Skillcity jaarlijks de verkiezing van de snelst groeiende ICT-bedrijven in de regio. Tijdens een feestelijke bijeenkomst reikt het bedrijf dan prijzen uit aan twintig snelle groeiers.

"We hebben in de tien jaar van ons bestaan veel bedrijven flink zien doorgroeien", zegt Ben Alfrink, oprichter en directeur van Skillcity. "Een deel daarvan hebben we ter gelegenheid van ons tweede lustrum geportretteerd in een speciale jubileumuitgave. Hun verhalen onderstrepen het belang van een netwerk, dat voor verbinding en stimulering zorgt. Veel bedrijven hebben elkaar via Skillcity leren kennen en doen inmiddels zaken met elkaar. Zo wordt het ICT-cluster in Midden-Nederland steeds sterker en mag Utrecht zich met recht een top ICT-regio noemen."

De jubileumbundel kost 10 euro (exclusief BTW en verzendkosten) en is via de website van Skillcity (www.skillcity.nl) te bestellen.

####

Over Skillcity

Skillcity is een informeel bedrijfsnetwerk voor ICT-bedrijven in Midden-Nederland. Het netwerk is opgezet om ondernemers te inspireren door intensief onderling contact en informatieve bijeenkomsten. Skillcity organiseert jaarlijks ca. 25 seminars, workshops, round tables en innovation circles. Het netwerk van Skillcity bestaat inmiddels uit zo'n vijfhonderd ICT-ondernemingen en een dertigtal participanten in de regio Midden-Nederland. Meer informatie is te vinden op www.skillcity.nl.

Voor meer informatie:



Ingezonden persbericht