Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
21 juni 2011

Ten Brinke en Scheltus winnen NK Straatmaken voor Vakvolwassenen

Afgelopen zaterdag is het koppel Jordi ten Brinke van J. ten Brinke & Zn. en Pieter Scheltus van Scheltus Bestratingen Nederlands kampioen Straatmaken voor Vakvolwassenen geworden.

Het NK werd gehouden in het Groningse Haren, tegelijkertijd met het jaarlijkse evenement Dag van de Straatmaker. De organisatie van beide evenementen was in handen van de Ondernemersvereniging Bestratingsbedrijven Nederland in samenwerking met de gemeente Haren.

Aan het NK namen acht koppels deel, die aan de hand van een ontwerp van Dion van Oers van Van Beek Infra Groep, in een vak van 23m2 een levensgrote molen moesten straten. De acht koppels vertegenwoordigden de regio's van de OBN (Noors, Zuid, Oost en West). De jury was bijzonder onder de indruk van van het geleverde straatwerk, dat eens te meer aantoonde dat de kwaliteit van het ambachtelijk straten in Nederland op een hoog niveau staat.

De zware weersomstandigheden maakten het voor de deelnemende koppels niet eenvoudiger op, maar uiteindelijk kwamen Jordi ten Brinke en Pieter Scheltus als winnaar uit de bus. Beide straatmakers waren bijzonder blij met het behaalde resultaat: "Een geweldig resultaat. We kregen de beker uit handen van de burgemeester. Dit nemen ze ons niet meer af. Volgend jaar wordt het NK weer voor leerlingen georganiseerd, maar over twee jaar, als wij weer aan de beurt zijn, zullen we zeker onze titel komen verdedigen!"

EINDE PERSBERICHT