Provincie Noord-Brabant


|Datum         |
|21 juni 2011  |
|Nummer        |
|122           |

Negen Brabantse scholen ontvangen verkeersveiligheidlabel

Negen Brabantse basisscholen hebben het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL) ontvangen. Ook alle 18 scholen, die vorig jaar het Label ontvingen, hebben de hercontrole glansrijk doorstaan. Met het Verkeersveiligheidlabel tonen de scholen aan dat verkeersveiligheid deel uitmaakt van het schoolbeleid.

Brabant telt nu 583 scholen met het Brabants Verkeersveiligheidslabel. Scholen krijgen het Label als de leerlingen verkeerslessen krijgen en er verkeersprojecten met praktische oefeningen zijn. Daarnaast moeten de schoolomgeving en de wegen er omheen verkeersveilig zijn en moeten (verkeers)ouders of -verzorgers betrokken zijn bij de verkeerseducatie.

Toekenningen
De BVL-commissie bepaalt viermaal per jaar of de deelnemende scholen voldoen aan de BVL-criteria. Zij kent het Label toe en toetst daarna met nacontroles of de scholen het mogen behouden. De commissie kwam op donderdag 16 juni 2011 voor de 50ste keer bijeen en heeft toen de volgende basisscholen het Label toegekend:

- Kindcentrum De Ontdekking uit Oosterhout;
- De Springplank uit Etten-Leur;
- Carillon uit Etten-Leur;
- De Vrijhoeve uit Sprang-Capelle (gemeente Waalwijk);
- CBS Zwingelspaan uit Fijnaart (gemeente Moerdijk);
- Brukelum uit Aarle-Rixtel (gemeente Laarbeek);
- Het Baken uit Werkendam;
- De Springplank uit Vught;
- en Lindenlommer uit Hoeven (gemeente Halderberge).

Hercontroles
Achttien scholen kregen na één jaar BVL-schap een hercontrole. Zij voldeden allemaal aan de criteria en mogen het Label behouden. Dit geldt ook voor de 35 scholen waar een steekproef is gehouden.

Noord-Brabant initiatiefnemer
De provincie Noord-Brabant was in 1997 initiatiefnemer van BVL. Inmiddels hebben ook provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Zeeland, Utrecht, Flevoland, Limburg en Zuid- Holland het Label overgenomen. Meer informatie op www.bvlbrabant.nl en www.verkeersveiligheidslabel.nl.


Provincie Noord-Brabant