Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Huishoudens Flevoland meeste en hoogste schulden

Amsterdam, 21 juni 2011 - Huishoudens in Flevoland hebben het slechtste betalingsgedrag van Nederland. Het totaal aantal vorderingen ligt 50% hoger dan in de andere provincies. Het aantal nieuwe schulden is het laagst in Zeeland en Noord-Holland. Dit blijkt uit de cijfers over de eerste helft van 2011 van incassobureau Lindorff.

In Flevoland ligt, naast het aantal schulden, de hoogte van de schuld per huishouden gemiddeld 18% hoger dan de rest van Nederland. Ook blijven in Flevoland, samen met Zuid-Holland, de rekeningen het langst liggen. Alhoewel Noord-Holland relatief de minste schulden maakt, ligt de hoogte van het schuldbedrag per huishouden gemiddeld 13% hoger dan in de rest van het land. 'Waar Nederland in 2009 nog kampte met een economische krimp, laten cijfers van het CBS zien dat alle Nederlandse provincies in 2010 een economische groei realiseerden van 1,8%. Noord-Holland realiseerde van alle provincies in Nederland met ruim 2% de hardst groeiende economie. Dit zou een mogelijke verklaring kunnen zijn voor het betere betalingsgedrag in Noord-Holland', aldus Titus Werkman van Lindorff.

Zeeuwen en Brabanders beste betalers
Huishoudens in de provincie Zeeland hebben de laagste schulden. Ook zijn er in de eerste helft van 2011 de minst nieuwe schulden geconstateerd. De provincie Zeeland betaalt, samen met Noord-Brabant, zijn rekeningen het meest op tijd in vergelijking met andere provincies.

Schuldenoverzicht Nederlandse provincies

Bron: Lindorff

Over Lindorff Netherlands
Lindorff Group is marktleider op het gebied van credit management en incassodiensten in Europa en een van de leidende partijen op mondiaal gebied. Lindorff had in 2009 een omzet van ongeveer 390 miljoen euro en heeft rond de 2200 medewerkers in Noorwegen, Denemarken, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Rusland, Duitsland, Spanje en Nederland. Lindorff heeft ruime ervaring met sectoren zoals banken, financiële instellingen, verzekeringen, telecom, nuts en retail.

Noot voor de redactie,