Ingezonden persbericht


Persbericht
Grontmij werkt voor de stad Szczecin (Polen) aan groot afvalbeheerproject

De Bilt, 21 juni 2011 ­ Grontmij in Polen zal in opdracht van de stad Szczecin technische ondersteuning en contract engineering diensten leveren voor een nieuwe afvalverwerkingsinstallatie voor de agglomeratie Szczecin. In het kader van twee raamovereenkomsten zal Grontmij een breed scala van diensten leveren. De totale projectsom bedraagt circa 144 miljoen. De opdrachtsom voor Grontmij bedraagt in totaal circa 1,8 miljoen. Het project betreft de eerste afvalverwerkingsinstallatie in Polen. De bouw van de installatie zal twee jaar in beslag nemen en het gehele project duurt tot 2015. Het team met experts dat verantwoordelijk is voor het project in Szczecin bestaat uit Poolse, Duitse en Nederlandse Grontmij specialisten van de business line Water & Energy.

Grontmij heeft twee aparte contracten getekend: één voor de technische ondersteuning en één voor de contract engineering diensten. Bij de overeengekomen diensten gaat het onder meer om het controleren van ontwerpdocumentatie, het ondersteunen van de klant bij de aanbestedingsprocedure, contract engineering, het adviseren bij de opzet van het financieel plan, het vertegenwoordigen van de klant in diens contacten met overheidsinstanties in alle zaken over de project implementatie en de financiële eindafrekening.

De ervaring van Grontmij Polen in afvalbeheer is snel groeiend op het gebied van ontwerpen. Met het contract wordt Grontmij's business line Water & Energy in Polen verder versterkt en uitgebreid. De afvalverwerkingsinstallatie in Szczecin heeft een capaciteit om 150.000 ton aan afval per jaar te verwerken en zal ook elektriciteit en verwarmingsenergie opwekken voor 20.000 huishoudens. Behalve dat de installatie de hoeveelheid afval in het gebied minimaliseert, zal de installatie ook energie aan de gemeente voor de verwarmings- en elektriciteitsvoorziening gaan verkopen.

De bouw van de afvalverwerkingsinstallatie maakt onderdeel uit van het zogenaamde `Waste Management and the Protection of the Earth' project, gefinancierd uit het EU-Cohesiefonds. Grontmij is het eerste ingenieursadviesbureau in Polen dat deze investering ondersteunt.

Page 1 of 2



Maciej Chrzanowski, CEO Grontmij Poland: `Het is geweldig te weten dat onze expertise in afvalverwerkingsmanagement zo wordt gewaardeerd. We zijn verheugd om deel te nemen aan zo'n interessant project dat zeker, op langere termijn, de levensstandaard in de regio Szczecin zal verbeteren. Daarbij komt dat onze ervaring van zowel Polen, Duitsland als Nederland bewijst dat we een belangrijke speler zijn op de Poolse markt voor afvalverwerking.'



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Grontmij N.V., Mel Zuydam, CFO, T +31 30 220 72 01 Grontmij N.V., Arnold Drijver, Director Corporate Communication, T +31 30 220 75 48

www.grontmij.com



Ingezonden persbericht