MKB betaalt te veel voor afval


VOLENDAM, 20110622 -- Het MKB neemt zelfs in economisch mindere tijden te weinig tijd voor haar inkooptrajecten. Zo betaalt het MKB nog altijd te veel voor het verwijderen van haar afvalstroom, zo blijkt uit onderzoek van AfvalVeiling.nl. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het merendeel van de ondernemers niet de tijd neemt om zich te verdiepen in de tarieven van de verschillende aanbieders.

Aan het onderzoek hebben ruim 100 MKB-bedrijven uit verschillende branches door heel Nederland deelgenomen. Het onderzoek is in maart uitgezet en eind mei afgerond.

AfvalVeiling.nl zag haar vermoeden bevestigd dat veel MKB-ondernemers niet of nauwelijks aandacht besteden aan inkooptrajecten. Veel ondernemers noemen de rompslomp en weing tijd als redenen om niet veel verder te kijken dan de huidge aanbieder of de eerste opvallende naam in de Gouden Gids.

Ook wordt er niet per afvalstroom vergeleken. Men is zich vaak niet bewust van de verschillende mogelijkheden die er per afvalstroom zijn te realiseren. Mogelijkheden die vaak een lager kosten- ofwel een hoger serviceniveau tot gevolg heeft.


Over AfvalVeiling.nl

AfvalVeiling.nl maakt het ondernemend Nederland gemakkelijker om te besparen op de inkoop van afvaldiensten. AfvalVeiling.nl is het eerste onafhankelijke gratis online offerte aanvraagsysteem voor afvaldiensten. Met één aanvraagformulier kunnen meerdere offertes bij verschillende aanbieders worden opgevraagd.