Van As Drukwerk neemt signbedrijf [S]color over


OUD-BEIJERLAND, 20110621 -- VAN AS Drukwerk heeft het signbedrijf [S]color overgenomen. [S]color is specialist in retail reclame en grootformaat printen. De integratie van [S]color moet leiden tot een verdere verbetering van de marktpositie voor beide bedrijven. ‘Bindmiddel’ voor de samenwerking is het product Static Paper, constateert Wouter van As, samen met Leendert van As directeur van VAN AS. “Door de krachtenbundeling is VAN AS nu in staat Static Paper ook op grootformaat aan te bieden, geproduceerd door [S]color. Denk hierbij aan statische raamposters. En voor [S]color is Static Paper weer een aantrekkelijke uitbreiding van het retail assortiment voor hun eigen klanten.”

Voor onder meer reclamebureaus, farmaceutische bedrijven en retailers verzorgt VAN AS steeds meer point of sale toepassingen op het Static Paper. De Oud-Beijerlandse drukker is exclusief dealer voor de Benelux van Static Paper, dat zijn kleefklacht (zonder lijm) drie tot zes maanden behoudt. Bekende opdrachtgevers zijn Glaxo Smith Kline, Pfizer, Hans Anders, Sissy Boy, Jumbo supermarkten en Mandemakers Keukens. Wouter van As: “Drukwerk op Static Paper is vaak onderdeel van een totale reclamecampagne. Opdrachtgevers begonnen ook te vragen om bijvoorbeeld displays, banners en doeken. De printtechniek die daarvoor nodig is hebben wij niet in huis, signbedrijven zoals [S]color wel. Die werken met inkjet voor printen op grootformaat.”

In de markt kwamen de twee bedrijven elkaar vaker tegen. Het Amsterdamse [S]color opereert voor onder meer Sapph, Randstad, Tommy Hilfiger en World Press Photo. Ook [S]color zag de voordelen van een krachtenbundeling snel in, analyseert Wouter van As. “[S]color past perfect in het plaatje. Doordat we complementair zijn aan elkaar kunnen we synergievoordelen realiseren. Voor hun klanten is Static Paper een ideale aanvulling van hun dienstverlening. Het is net als wij een bedrijf met een uitstekende naam, met klanten die bewust voor kwaliteit kiezen. Zij zitten aan de bovenkant van de Randstad, wij aan de onderkant. Idealer kan het niet.”

De nieuwe marktcombinatie ziet ook kansen door afstemming en optimalisatie van color management, dat nu bij beide bedrijven al op hoog niveau staat. Voordeel voor de klanten is dat zowel het drukwerk als de grootformaat prints er hetzelfde uit zullen zien. Iets wat in de huidige markt nog zelden het geval is. Bij VAN AS werken 36 medewerkers, bij [S]color 18. Beide bedrijven blijven onder eigen naam de markt bewerken.





Ingezonden persbericht

color over"]