UMC St Radboud


Trap ALS de wereld uit
22-03-2011

Op 21 juni is het Wereld ALS Dag. ALS staat voor Amyotrofische Lateraal Sclerose, een zenuw- en spierziekte die leidt tot onvoldoende of niet functioneren van de spieren. Iemand met deze ziekte gaat steeds verder achteruit. Genezing is nog niet mogelijk.

De Stichting ALS organiseert rondom Wereld ALS Dag allerlei activiteiten om aandacht te vragen voor de ziekte. Een van de activiteiten is Trap ALS de wereld uit, waarbij vrijwilligers fiets- en andere sportacties kunnen organiseren om geld binnen te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar ALS. Dit onderzoek vind plaats in het landelijke ALS-Centrum, een samenwerkingsverband tussen UMC St Radboud, AMC Amsterdam en UMC Utrecht.

Venlo - Ventoux

ALS-patiënt en medewerker bij het UMC St Radboud Johan Foliant besloot zich in te zetten voor deze actie. Hij fietst in juni, samen met zijn vriend JanTheelen, de Mont Ventoux op om geld in te zamelen. Hun tocht begint in Venlo en eindigt op de top van de berg, die een hoogte heeft van bijna 2000 meter en regelmatig bezocht wordt door de roemruchte mistral.

Sponsoren?

Wilt u dit heroïsche initiatief sponsoren? Kijk op de website van Stichting ALS.