Ingezonden persbericht


Zandsculpturenfestival Kasteel Hoensbroek

Meesterwerken in Zand - 21 juni t/m 6 november '11

Kasteel Hoensbroek organiseert dit jaar opnieuw het grootste historische Zandsculpturen Festival van Nederland. Tijdens een bezoek aanschouwt u meesterwerken uit de geschiedenis uitgevoerd in metershoge zandbeelden. Deze bouwwerken variëren van de legende van Koning Arthur tot de prachtige Sagrada Familia uit Barcelona. Het evenement vindt plaats van 21 juni t/m 6 november.

Nieuw in 2011
Het festival is dit jaar compleet vernieuwd: het is groter in aantal kilo's zand, in oppervlak én in aantal zandbeelden. Met maar liefst 8 miljoen kilo zand, creëren dertig binnen- en buitenlandse carvers de prachtigste zandsculpturen. Bijzonder is dat u in de eerste week na opening de carvers zélf aan het werk kunt zien.

Meesterwerken

Tijdens een festivalbezoek aanschouwt u meesterlijke taferelen, verhalen en monumenten uit onze geschiedenis. Zo ziet u het verhaal van musketier d'Artagnan, de legende van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel. Tevens geniet u van een aantal Romeinse taferelen. Zo is een gladiatorengevecht in het Colosseum te zien en ontmoet u de beroemdste Romein aller tijden: Julius Caesar. Deze zandbeelden staan te midden van een aantal meesterlijke bouwwerken. Enkele voorbeelden hiervan zijn de Dom in Keulen, de Eiffeltoren en de Sagrada Familia.

Bezoek ook Kasteel Hoensbroek

Naast het festival is tevens Kasteel Hoensbroek dagelijks te bezoeken. Deze burcht is een van de grootste kastelen van Nederland en is bovendien het best bezochte museum van Limburg in 2010. U bezoekt hier meer dan veertig historisch ingerichte vertrekken en u kunt deelnemen aan een leuke kasteelspeurtocht.

Komt dat zien!

Het Zandsculpturen Festival vindt elke dag plaats van 21 juni t/m 6 november 2011 op het domein van Kasteel Hoensbroek. Elke dag open 11.00 - 17.30 uur.