Universiteit van Amsterdam

Burgemeester Van der Laan geeft Amsterdamlezing

Amsterdamlezing

dinsdag 21 juni 2011, 20.00 uur

Burgemeester Eberhard van der Laan geeft op 21 juni de Amsterdamlezing Amsterdam: kansen voor een derde Gouden eeuw. Meer informatie over de rede volgt binnenkort.

Over de Amsterdamlezingen 2011
Op 27 oktober 2025 bestaat Amsterdam 750 jaar. Het vorige eeuwfeest dateert van 1975. Toen vierde de stad haar 700-jarig bestaan met de opening van het Amsterdams Historisch Museum, de eerste editie van SAIL, het eerste Kwakoe Festival, en nog veel meer.

Met de Amsterdamlezingen 2011 maakt Paul Scheffer - als bekleder van de Wibautleerstoel aan de UvA - een begin met nadenken over de viering in 2025. Welke projecten kunnen straks 750 jaar hoofdstad symboliseren? Scheffer wil hiermee vooral een gesprek losmaken over de toekomst van Amsterdam, waarbij niet alleen de verbeelding van bestuurders en ingewijden wordt geprikkeld, maar ook die van betrokken buitenstaanders in de stad.

De reeks Amsterdamlezingen is voortgekomen uit de samenwerking met de Wibautleerstoel. De Wibautleerstoel is ingesteld om de problematiek in de grote steden te onderzoeken, in het bijzonder met betrekking tot Amsterdam. De huidig bijzonder hoogleraar op deze leerstoel is Paul Scheffer, die optreedt als gastheer van de Amsterdamlezingen.


Locatie, tijd en deelname
Journalisten die de Amsterdamlezing willen bijwonen graag vooraf aanmelden bij UvA Persvoorlichting, tel. 020-525 2695 of persvoorlichting@uva.nl. De lezingen starten om 20.00 uur. De zaal is om 19.30 uur open.
Locatie: Aula, Singel 411, hoek Spui.