Een zomer zonder verveling... in Bruparck!

21/06/2011 14:17

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Het Brusselse Bruparck trakteert alle families deze zomer op vier spetterende themaweekends.

Het Musical Weekend op 9 en 10 juli geeft het startschot voor deze reeks zomer weekends. Op 23 en 24 juli keren we terug in de tijd tijdens het ridder-weekend. Op 6 en 7 augustus wordt Bruparck vervolgens omgetoverd tot een rasecht sprookjesdorp tijdens het Feëriek Weekend. De vakantie eindigt vol clownerie en acrobatie tijdens het circus weekend op 20 en 21 augustus.

Gedurende de hele zomer kan je uiteraard ook op weekdagen terecht in Bruparck voor gratis kinderanimatie.

Musical Weekend

Tijdens het weekend van 9 en 10 juli trakteert Bruparck de kinderen naar goede gewoonte op de allerleukste kinderdisco. De kinderen dansen en zingen er op los in The Crazy Disco Show. Crazy Deejay Ivo (gekend van Nickelodeon TV) geeft samen met Zohra (Maggie uit "Spring") en Kris-Tof (finalist Star-Academy) het beste van zichzelf in deze schitterende show. De grootste "kidhits" passeren de revue, de leukste dansjes worden aangeleerd en tal van cadeautjes worden uitgedeeld tijdens dit grootse kinderfeest.

Nóg meer muziek vinden de kinderen doorlopend terug tussen 13u en 18u. Tromgeroffel tijdens de initiatie Djembé, muzikale bewegingen tijdens de rope skipping (touwspringen op muziek) en nog zoveel meer.

Daarnaast kunnen kinderen zich heel de namiddag laten schminken op de grime-stand.

Ridders van de ronde tafel

Op zaterdag 23 en zondag 24 juli, telkens tussen 13u en 18u, keren we voor even terug in de tijd. Koene ridders en beeldschone jonkvrouwen verzamelen in Bruparck om er te strijden om de felbegeerde titel van "Ridder in de orde van Bruparck".

Ridder worden doe je niet zomaar. De kandidaat-ridders ondergaan zes authentieke middeleeuwse opdrachten. Wanneer ze die tot een goed eind brengen, mogen ze zich 'Ridder in de orde van Bruparck' noemen.

Onze dappere ridders en jonkvrouwen nemen deel aan maar liefst zes middeleeuwse spelen. Tijdens het katapult- en boogschieten halen ze hun beste schutterskwaliteiten boven en tijdens het speerwerpen vormen kracht en behendigheid de sleutel tot succes.

In het riddertornooi wacht hen de moeilijke taak om met een lans vier ringen te bemachtigen. Het speciale ridderparcours stelt vervolgens de behendigheid op de proef. Verschillende obstakels proberen de aspirant-ridders van een evenwichtsbalk te stoten. Kunnen ze deze obstakels met succes ontwijken, mogen ze verder naar de volgende uitdaging.

Tijdens de koningsproef staan de kinderen oog in oog met zijne Koninklijke Hoogheid en moeten ze trachten zijn kegels omver te gooien.

Wanneer de ridders en jonkvrouwen alle zes proeven tot een goed einde brengen, worden ze plechtig tot ridder geslagen. Een officiële oorkonde van de Ridders van de orde van Bruparck is het bewijs van een namiddag vol moed en doorzettingsvermogen.

Feëriek Weekend

Op 6 en 7 augustus wordt Bruparck een magisch sprookjesdorp. Kabouters, trollen, feeën en tovenaars palmen The Village helemaal in. Om niet te veel op te vallen tussen al dat sprookjesgeweld kunnen zowel kinderen als volwassenen zich laten schminken. Een dikke pukkel op de neus van de mama's, rode kabouterwangetjes bij de papa's: alles is mogelijk!

Alle sprookjesfiguren in het magische dorp kunnen iets heel bijzonders. Enkele tovenaars en feeën halen hun beste toverkunsten boven, jongleurs doen de zotste dingen met ballen en kegels en de dorpsmuzikanten zorgen voor magische klanken.

Heel bijzonder in het sprookjesdorp is het magisch pottenbakkersatelier. De kinderen leren hier potten bakken, maar niet zomaar potten: échte magische potten.

Circus Weekend

In het weekend van 20-21 augustus vinden er drie maal per namiddag grootse circusvoorstellingen plaats in Bruparck. Échte circusartiesten tonen de meest gekke, meest gevaarlijke en meest spectaculaire acts aan het publiek.

Kijken is leuk, het doen is nog leuker. Daarom gaan de kinderen zelf ook aan de slag. Tijdens de circusinitiatie leren ze jongleren, touw-, bal- en steltenlopen, balanceren op pedalo's en nog zoveel meer.

In verschillende circus-workshops kunnen onze toekomstige circusartiesten verschillende circusattributen zoals jongleerballen knutselen. Als kers op de taart is er het reuze-zeepbellen atelier.

Het vergt veel oefening, maar op het einde van het circus weekend zijn de kinderen volleerde circus-artiesten.

Bruparck voorziet elke weekdag van juli en augustus een springkasteel en schminkstand. Deze activiteiten zijn volledig gratis.

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Voor beeldmateriaal, surf naar www.fileserver-urban-communication.be/bruparck

Voor meer informatie contacteer het persbureau van Bruparck:

Field Communication

Bert Vansteelandt, +32 477 77 66 80 - bert.vansteelandt@field.be

Lieven Hérie, +32 475 96 22 64 - lieven.herie@field.be

Sint-Annadreef 68b

1020 Brussel

T: 02 478 78 38

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel