Politie Limburg-Noord

Man in Reuver aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag in gestolen auto


Datum: 21-06-2011
Tijd bericht: 14:11
Plaats: Reuver

Maandagavond rond 21.30 uur werden agenten in hun dienstvoertuig op de Stationstraat aangesproken. Er zou verderop een gestolen auto staan. Toen agenten gingen kijken en de bestuurder van deze auto de agenten zag, ging hij er snel in de auto vandoor.

Een achtervolging volgde, waarbij de verdachte tegen het verkeer in reed en met gemiddeld 30 a 40 km per uur harder reed dan in de bebouwde kom is toegestaan. Hierbij reed de auto van Den Roover de Rijksweg op, waarbij hij bij het naderen van de voorrangsweg geen vaart minderde. Op de voorrangsweg reed een personenauto, waardoor de bestuurder in de gestolen auto moest manoeuvreren om een aanrijding te voorkomen.

Hierbij raakte hij de macht over het stuur kwijt, waardoor de auto met hoge snelheid tegen een vlaggenmast aan vloog en tegen de gevel van een winkel zijlings tot stilstand kwam. De verdachte klom direct uit de auto, maar werd door de agenten meteen aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Het betreft een 17-jarige man uit Tegelen. De auto is overgebracht naar het politiebureau.