Jonge ondernemers toeren 21 juni door het land om ondernemerschap op het MBO onder de aandacht te brengen.

Verankering ondernemerschap in het MBO met landelijk erkende Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap.

Rotterdam, 21 juni 2011 - De bal is nu definitief gaan rollen voor ondernemerschap binnen het MBO. Met die strijdkreet trekken jonge ondernemers op 21 juni het land in om de Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap te lanceren. Deze door de overheid geïnitieerde module moet er op termijn voor zorgen dat iedere MBO student de kans heeft om naast zijn vakkennis ook praktische handvatten mee te krijgen voor het opstarten van zijn of haar eigen onderneming. Om dit keuzevak bekend te maken bij alle Nederlandse MBO instellingen wordt er een toer georganiseerd langs topondernemers, politici en studentondernemers om steun te vragen.

Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap als doorbraak

Ondernemerschap wordt een steeds belangrijker thema in Nederland. Vaak wordt er gesproken over ondernemerschap als ruggengraat van de Nederlandse economie. Dat het opstarten van een eigen bedrijf niet alleen goed is voor de BV Nederland maar ook loont voor jezelf, onderstreept topondernemer Hennie van der Most: "Ondernemerschap geeft je zoveel vrijheid en plezier. Wat is er nu mooier dan je eigen zaak beginnen? Ik ben begonnen in het oud ijzer. Tuin hekjes maken. Aanhangers maken. En wat ik nu heb, had ik nooit durven dromen. Jongens en meisjes: stop daarom met dromen en start daarom vandaag nog!"

Meer Nederlandse MBO studenten aan het ondernemen krijgen, die bijvoorbeeld met hun opleiding tot stukadoor eigen innovatieve bedrijven gaan opzetten die succesvol zijn, is dan ook het doel van de Certificeerbare Eenheid Ondernemerschap. "Samen met de vele prachtige initiatieven die er her en der in het land al gaande zijn op het gebied van ondernemerschap binnen het MBO, willen wij een landelijke aanzet geven om ondernemerschap nu echt als vast onderdeel van het lesprogramma te gaan aanbieden binnen de vrije ruimte. Wij proberen daarom samen - met onder andere de Ministeries van OCW en EL&I, de samenwerkende kenniscentra (Colo) en de MBO Raad - zo veel mogelijk scholen enthousiast te maken om vanaf september 2011 ook een module aan te bieden", aldus mede-initiatiefnemer Roelf Jager.

Topondernemers van jong tot oud betrokken bij campagne

Om de bal ook echt te laten rollen, zullen op 21 juni jonge ondernemers door Nederland toeren om steun te verzamelen van topondernemers, studentondernemers, politici en MBO scholen die voorop lopen op het gebied van het stimuleren van ondernemerschap. Zo sprak Minister van Financiën en (ex)ondernemer Jan Kees de Jager al reeds zijn steun uit. Tijdens de toer doen zij onder andere Hennie van der Most, Omar Munie, verschillende politici en het Deltion College in Zwolle aan. Van deze toer wordt een campagnefilm gemaakt die via Youtube, Twitter (@CEondernemen) en de website (www.ce-ondernemerschap.nl) te zien zal zijn.



Ingezonden persbericht