Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kenia populair als huwelijksreisbestemming mede door Royal Wedding

Reeuwijk, 21 juni 2011 - Het huwelijk van de Britse prins William en Kate Middleton op 29 april 2011 jl. heeft een positief effect op het toerisme. In het eerste kwartaal van 2011 verwelkomde Kenia, locatie van het huwelijksaanzoek, 15% meer bezoekers.

Het Koninklijk huwelijk trok vele nieuwsgierige kijkers die thuis aan de tv gekluisterd zaten. Het bleek een voor de hand liggende marketingmogelijkheid voor de toeristische sector welke absoluut haar bijdrage heeft geleverd aan de stijging in bezoekers. Het Verenigd Koninkrijk alleen al is één van de grootste toeristische bronnen voor Kenia. Het aantal toeristen uit Engeland bedraagt 42.638 in de periode januari - maart 2011 (+10,6 %). Vorig jaar kwam dit aantal uit op 38.555.

Prins William en Kate brachten in oktober vorig jaar een bezoek aan Kenia. Tijdens het vissen op Lake Rutundu aan de voet van Mt. Kenia (de op één na hoogste berg in Afrika), heeft Prins William Kate Middleton een aanzoek gedaan. Op 29 april jl zijn zij in het huwelijksbootje gestapt.

Kenia had al een speciale band met de Koninklijke familie. In 1952 schreef William's grootmoeder er geschiedenis toen zij als jonge prinses de Treetops Lodge in Nyeri bezocht en accepteerde dat zij koningin werd. Deze Koninklijke geschiedenis heeft Kenia erkend en wereldwijd versterkt als toeristische bestemming.

Kenia staat nu over de hele wereld bekend als zowel een toeristische als Koninklijke bestemming. Kenya Tourist Board (KTB) wil Kenia niet alleen neerzetten als de bestemming van stranden, natuur en safari, maar ook als een romantische bestemming vol diversiteit.

Diegene die op zoek is naar de juiste bestemming voor een huwelijksreis zal verrast zijn door de diverse mogelijkheden. Plaatsen zoals Il Ngwesi Lodge in Laikipia, Chui Lodge in Naivasha, Finch Hattons in, Tsavo West en Shompole zijn slechts enkele van de vele huwelijksreisbestemmingen verspreid over heel Kenia. Spannende ervaringen zoals een ballonsafari in het populaire Maasai Mara Game Reserve behoort ook tot de mogelijkheden voor huwelijksreizen en voor toeristen die een mooie excursie in Kenia willen beleven.

Over Kenia
Kenia, gelegen aan de oostkust van Afrika is het thuis van 'the Big Five'; olifant, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard én het land van de bijzondere stammen, zoals de Maasai en de Samburu die nog altijd hun eeuwenoude tradities in stand houden. Ook biedt Kenia met haar prachtige kuststrook, kleurrijke tropische onderwaterwereld en warme Indische Oceaan alle ingrediënten voor een luxe strandvakantie. Vanuit Nederland en België worden verschillende vluchten aangeboden die binnen ongeveer 9 uur vliegen de hoofdstad Nairobi en tweede grote stad Mombasa bereiken. Kijk voor meer informatie over Kenia op http://www.magicalkenya.nl.

###

Noot voor de redactie (