Ingezonden persbericht


21 juni 2011

Vanavond 21:20 uur

Dood 80-jarige Jan Pott Amsterdam: Granaataanslag Overval restaurant De Ark Verder in de uitzending:

Dood 80-jarige Jan Pott

Afgelopen zondag werd in een huis aan de Amalia van Solmslaan in Zeist het lichaam van een 80-jarige man gevonden die door een misdrijf om het leven was gekomen. De schok was groot toen bleek dat het slachtoffer de zeer geliefde Jan Pott was.

Amsterdam: Granaataanslag

Een kledingwinkel is normaal gesproken niet een plaats waar je explosies zou verwachten. Gisterochtend om 05.40 uur vond er echter in de buurt van het World Fashion Centre aan het Koningin Wilhelminaplein te Amsterdam een explosie plaats. Bij modezaak Balli bleek een handgranaat naar binnen te zijn gegooid.

Overval restaurant De Ark

Al 22 jaar runt een Brabantse echtpaar vol enthousiasme het populaire restaurant De Ark in Maarheeze. Tot hun restaurant vorige maand doelwit werd van overvallers. In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 mei 2011, tussen 2:00 uur en 2:50 uur, worden zij overvallen door vermoedelijk 3 daders. Beide mannen worden hard aangepakt, mishandeld en vastgebonden. De daders doorzoeken vervolgens snel het restaurant en de woning en vertrekken dan met een beperkte buit.

Verder in de uitzending:

Onder meer: een gewapende overval in een supermarkt in Almere en poging doodslag op mensen op een schip in Rotterdam (alles onder voorbehoud van actualiteit).