Neema Ntalel & Africa Unsigned brengen het album ‘DAWN’ uit


21 Juni verschijnt het eerste volledig crowdfunded album uit Afrika ooit

AMSTERDAM/NAIROBI, 20110323 -- Africa Unsigned kondigt de release aan van het crowdfunded album DAWN van de Keniaanse zangeres Neema Ntalel. Op 21 juni zal de wereld kennis maken met afro soul, gospel, pop en kleurrijke ritmes uit Afrika, gemengd met Nederlandse Pop & Jazz. Het album, welke geproduceerd wordt door de Nederlandse arrangeur, componist en producer Onno Krijn, bevat samenwerkingen met o.a. top artiesten als Leoni Jansen (NL), Mike del Ferro (NL), the African Mama’s (South Africa) and Oumar Sow (Senegal).

Neema

De droom van deze Keniaanse afro soul, gospel & pop zangeres is om met haar muziek te entertainen, inspireren en te spreken voor mensen die niet voor zichzelf op kunnen komen, vooral kinderen. Haar soulvolle gospelsound zi vol melodieuze emoties, maar tegelijkertijd kan ze zalen laten bouncen als nooit tevoren. In het verleden is ze genomineerd voor verschillende awards o.a. de fel begeerde American Gospel Music Award en de All Africa KORA award, welke ze ook heeft gewonnen. Daarnaast was ze de lead zangeres van de succesvolle Daughters of Africa tour in Europa.

Het Album

Neema tagt haar eigen muziek met de woorden soul, fun, afrofusion en honesty, en haar nieuwste album zal de titel “Dawn” krijgen, zoals op een mooie ochtend na een donkere nacht. Het album zou nooit gerealiseerd zijn zonder de hulp van haar fans die door middel van crowdfunding genoeg geld verzamelde via Africa Unsigned. Met een extra push van de The New African Soul Battle, georganiseerd door Africa Unsigned in samenwerking met de ASN Bank, kreeg ze zelfs een bedrag van €20000 bij elkaar voor het album en voor een succesvol optreden in Den Haag eerder dit jaar. Voor haar album is ze aan het werk met onder andere bekende artiesten uit de Nederlandse Soul and Jazz wereld zoals Leoni Jansen en pianist Mike Del Ferro. Verder werkt ze met veel Keniaanse muzikanten en aantal van de beste uit de rest van Afrika, zoals gitarist Oumar Sow (bekend van zijn samenwerking met Youssou N’Dour), Kora speler Lamin Kuyateh en de African Mamas een succesvolle groep zangeressen uit Zuid Afrika.

Producent Onno Krijn is een veelzijdige muzikant; hij componeert & produceert filmmuziek, theatermuziek en popmuziek. Als arrangeur heeft hij gewerkt voor gerenommeerde artiesten als Lionel Richie, Janka Rupkina, Yulduz Uzmanova, pop diva Anouk en vele anderen. Zijn project ‘Don’t be a stranger’, een samenwerking met een indrukwekkende lijst van beroemde muzikanten uit het wereldmuziek genre resulteerde in het album ‘One’. Het album kreeg overal ter wereld veel uitstekende recensies en werd gekozen tot een van de tien beste wereld muziek albums van 2008 bij Spin the globe/Soundroots.

 Africa Unsigned:

Africa Unsigned is een jong en innovatief bedrijf met als doel het promoten van The New African Sound door middel van van Crowdfunding. Artiesten op het platform worden geselecteerd door een muziekpanel bestaande uit experts als Damon Albarn (Gorillaz, Blur), Baba Maal, Tony Allen (Fela Kuti), DJ Gregor Salto, Mike Del Ferro en vele anderen. Muziekliefhebbers hebben de mogelijkheid om al vanaf 1 dollar de geselecteerde artiesten te steunen met een volgende fase in hun carrière. 

Online informatie:

 





Africa Unsigned