Gooise Wandelvierdaagse 22-25 juni

Persbericht van Diabetes Fonds Nederland

Persbericht Amersfoort, 14 juni 2011

Gooise Wandelvierdaagse 22-25 juni
Intocht onder de erebogen van Sint Jan

De derde editie van de Gooise Wandelvierdaagse vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 25 juni. Er wordt gewandeld naar de Lage Vuursche, de Eemnesser polder, de buitenplaatsen van 's Graveland en het Gooimeer/Naardermeer. De opbrengst van de vierdaagse gaat naar het Diabetes Fonds en de Stichting Papageno. Aanmelden kan nog tot 18 juni a.s. via www.wandelvierdaagsehetgooi.nl

Te voet de mooiste plekjes van het Gooi ontdekken en er nog een paar goede doelen mee steunen ook. Zo begon het allemaal vier jaar geleden. Enkele enthousiaste Larense wandelaars, net terug uit Nijmegen, bedachten 'dat kunnen wij ook'. Ze staken de koppen bij elkaar en een paar maanden later was de Stichting Gooise Wandelvierdaagse een feit.

Een schot in de roos, zo bleek, want de eerste editie in 2009 trok meteen al 700 wandelaars van heinde en verre. 'Het Gooi is zo ongelooflijk mooi. Het is steeds weer een ontdekkingstocht. Denk je de meeste plekjes inmiddels wel te kennen, dan toveren onze routeplanners zomaar weer nieuwe paden tevoorschijn', zegt voorzitter Ed van de Schootbrugge, die trots is op zijn legertje vrijwilligers dat al maanden in touw is om ook de derde editie tot een succes te maken. Dit jaar gaan we van 22 tot en met 25 juni op pad en het bijzondere is dat het legioen op de slotdag via de erebogen van de Sint Jansprocessie feestelijk wordt ingehaald. Dat wordt voortaan ook onze vaste wandelweek om de band met Laren en het Sint Jansfeest te benadrukken' aldus Van de Schootbrugge.

De routes van de vier dagen vormen vier lussen rondom Laren. Er wordt gewandeld naar de Lage Vuursche, de Eemnesser polder, de buitenplaatsen van 's Graveland en het Gooimeer/Naardermeer. Start- en eindpunt is elke dag het sportcomplex van de SV Laren aan het Schuilkerkpad. Inschrijven kan tot en met 18 juni via www.wandelvierdaagsehetgooi.nl.

'De meesten lopen de 20 kilometer, maar de diehards kunnen ook kiezen voor de 30 of de 40 kilometer. Nieuw is dat je niet alle dagen hoeft te lopen. Als je weinig tijd hebt kun je je ook inschrijven voor één of twee dagen. We zijn heel flexibel', lacht de voorzitter. Met hun deelname steunen de wandelaars het Diabetes Fonds, waarvan ambassadeur Barry Atsma bijna vier jaar geleden present was bij de oprichting van de Stichting Gooise Wandelvierdaagse. Een bewuste keuze, want lichaamsbeweging en diabetes hebben alles met elkaar te maken. Niet alleen verkleint beweging de kans op diabetes aanzienlijk, tevens vergroot het de kans op een gezond en actief leven voor mensen die al diabetes hebben. Wandelen verbetert de bloedsomloop en is ook goed voor de algemene conditie van het lichaam. Dit jaar is de nieuwste ambassadeur Anne Hoogendoorn, bekend van 'The Voice', op zaterdag bij de intocht aanwezig.

De wandelroutes liggen als het ware in een klaverblad rondom Laren. Wandelaars kunnen 20, 30 en 40 km lopen. Er is elke dag een andere route:
-Woensdag De polder/cultuur route
-Donderdag De bos/heide route
-Vrijdag De Gooimeerroute
-Zaterdag De buitenplaatsenroute
Inschrijfgeld 22,50 eurovoor vier dagen (2,50 euro korting via KNBLO en NWB mogelijk) met medaille, een dag lopen is 6,00 euro (geen korting mogelijk) zonder medaille
Deelnemers moeten zich voorinschrijven via
www.wandelvierdaagsehetgooi.nl . De inschrijving sluit op 18 juni.

Links:
http://www.wandelvierdaagsehetgooi.nl/



Razende Robot Reporter