Gemeente Almere

Paarse krokodil doorgeknipt

22-06-2011

Met het doorknippen van een opblaasbare paarse krokodil heeft Ben Scholten, wethouder Economische Ontwikkeling, samen met Harm van Veldhuizen van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland de start van het Ondernemersloket onder de aandacht gebracht van ondernemend Almere. Zij knipten in de schouwburg dit symbool voor trage bureaucratische procedures doormidden als feestelijk einde van het SER Flevoland congres over de economische groei van Almere.

De start van het Ondernemersloket is mogelijk met behulp van de impuls voor economie uit het Oostvaardersakkoord. Het is een instrument dat helpt om de dienstverlening aan ondernemers te verbeteren. Met de ondernemer in gedachten zorgt de gemeente dat de eigen werkprocessen steeds beter aansluiten op de behoeften van bedrijven en andere initiatieven voor de stad. Ben Scholten: "We gaan zorgen dat Almere ondernemers adequaat van dienst zijn. We maken onze dienstverlening voor ondernemers sneller, duidelijker en eenvoudiger."

Hoe werkt het Ondernemersloket?

In het begin is de dienstverlening van dit loket vooral gericht op een snelle en integrale afhandeling van vestigings- en vergunningsvragen. In de loop van 2011 zal het loket alle ingewikkelde vragen van ondernemers afhandelen Achter het loket, een balie en service op internet, gaat ook een nieuwe en heldere werkwijze schuil. Compleet met duidelijke bevoegdheden voor de medewerkers en strakke samenwerking tussen verschillende afdelingen.

Ondernemersplaza

Nu het Ondernemersloket van start is kijkt de gemeente meteen ook met de KvK naar hoe er in de toekomst samen verder op getrokken kan worden. De stip aan de horizon is een Ondernemersplaza. Daarvoor zijn de KvK en de gemeente bezig met een voorverkenning. Bij die voorverkenning kunnen ook andere partners nog aansluiten. "In Amersfoort zijn we al vrij ver met Ondernemersplaza", zegt Harm van Veldhuizen. "Wij werken daar al samen met de belastingdienst, gemeente, Werkgeversservicepunt, Werkplein, WTC en TFI. Bij Ondernemersplaza kunnen ondernemers snel hun zaken met elkaar regelen, veel inspiratie over ondernemerschap opdoen en kennis met elkaar delen. Dit alles in een inspirerende open locatie, waar contact tussen ondernemers gestimuleerd wordt." ov-kaart actie