Zebra's nieuwe generatie QLn320 mobile printer stimuleert mobiliteit in detailhandel en gezondheidszorg

Persbericht van PR Newswire

AMERSFOORT, Nederland, June 22, 2011 /PRNewswire/ --

- Dankzij de primeur van het Ethernet-apparaatbeheer en Zebra's exclusieve slimme batterijtechnologie kunnen klanten operationele kosten beperken en efficiënter werken

Zebra Technologies Corporation , een vooraanstaande wereldwijde producent van printapparatuur voor streepjescodes, klantenzuilen, kaarten en RFID en van real-time locatieoplossingen, heeft vandaag zijn nieuwe QLn 320(TM) mobiele printer in de handel gebracht.

Volgens onderzoek dat VDC in 2011 heeft gepubliceerd, lag het aantal mobiele medewerkers in 2010 boven de één miljard. Omdat deze mobiliteit steeds groter wordt en het personeel steeds meer verspreid is, zal dit aantal de komende drie jaar naar verwachting met meer dan 10% toenemen. Zebra speelt hierop in met de QLn 320, de derde generatie van de QL-printer.

"De vraag naar mobiele printers blijft groeien door de stijging van het aantal beveiligde draadloze netwerken en de voordelen die printen op afroep met zich meebrengt," zegt Tom Wimmer, Directeur van AutoID en Transaction Processing Practice bij VDC. "Tegelijk zijn de totale eigendomskosten (TCO) voor bedrijven een belangrijk aandachtspunt geworden bij de aanschaf van mobiele apparaten. Omdat de implementatiekosten zelden meer dan 30% van de TCO bedragen, richten goed geïnformeerde gebruikers zich steeds vaker op de beperking van productiviteitsverliezen als gevolg van hardwaremankementen en op het in de hand houden van de stijgende kosten van IT-ondersteuning. Vooraanstaande leveranciers van mobiele apparatuur zijn van deze eisen op de hoogte en reageren daarop met slimmere producten."

De QLn320 bouwt voort op het succes van de meer dan 700.000 QL-printers die tot op heden verkocht zijn als onomwonden antwoord op het fundamentele verzoek van Zebra's klantenadviesraad: zorg voor lagere gebruikskosten. De QLn320 verlaagt de kosten door middel van de allereerste Ethernet-verbinding voor mobiele printers. Door statusupdates op afstand en een beter apparaatbeheer mogelijk te maken, helpt de printer de gebruikstijd te verminderen en de productieve tijd te maximaliseren, met als resultaat een groter investeringsrendement.

De QLn320 is tevens de eerste printer met Zebra's nieuwe Power Smart Print Technology(TM). Deze nieuwe functie zorgt voor snellere verwerking waarbij ook nog eens minder energie wordt verbruikt. Mobiele medewerkers kunnen kwalitatief betere afdrukken maken en de productieve tijd neemt toe. Dankzij Zebra's slimme batterijtechnologie geeft de QLn320 de laadstatus en de werking van de batterij aan. Hierdoor komt het veel minder vaak voor dat de apparatuur uitvalt vergeleken met oudere, slecht presterende batterijen die het niet een volledige dienst volhouden.

"De QL-printer heeft onze klanten altijd de productiviteit en duurzaamheid verschaft die voor een efficiënte bedrijfsvoering noodzakelijk zijn," zegt Norbert Terlouw, Zebra Country Manager van Zebra Technologies Benelux."De innovatie en uitgebreide functies van de QLn320 zijn te danken aan het grote inzicht dat Zebra in de bedrijfstak heeft. Samen met onze klanten hebben wij geïnventariseerd wat hun pijnpunten zijn. De mobiliteitsmarkt verandert en daarmee ook hun behoeften. Daar spelen we op in."

De QLn is een verbetering ten opzichte van de vroegere QL-modellen. De QLn biedt:

- Eenvoudige integratie: Dankzij achterwaartse compatibiliteit met de QL- en QL Plus-printers kunnen gebruikers naar de QLn320 upgraden
zonder media- of etiketformaten, netwerken en andere infrastructuur te veranderen.
- Mondiale toepassing: Zebra's Unicode UTF-16-compatibele Global Printing Solution biedt de mogelijkheid om van rechts naar links af te drukken, waardoor bedrijven wereldwijd in een heleboel talen kunnen printen. (beschikbaar in augustus 2011)
- Meer geheugen: Extra RAM en flash verschaffen het nodige geheugen voor ingewikkelde lettertypen, grafieken/diagrammen en afbeeldingen en zorgen voor snellere verwerking. - Verbeterde gebruikersinterface: Een groter, eenvoudiger af te lezen scherm met 5-weg navigatie, helpmenu's en waarschuwingen.

De QLn320 voor 3 inch breed afdrukken is vanaf nu beschikbaar in EMEA via Zebra's uitgebreide netwerk van channel partners. De QLn220 voor 2 inch breed afdrukken komt beschikbaar in het derde kwartaal van 2011. Voor meer informatie over Zebra klikt u hier: http://www.zebra.com/qln320

Over Zebra Technologies

Zebra Technologies Corporation helpt klanten hun zakelijke prestaties te verbeteren met producten en oplossingen voor het identificeren, volgen en beheren van activa, transacties en mensen. Meer dan 90% van de Fortune 500-bedrijven in ruim 100 landen maakt gebruik van de innovatieve en betrouwbare Zebra printers, toebehoren, RFID-producten en software om hun productiviteit en kwaliteit te verbeteren, de kosten te verlagen en de klantenservice te optimaliseren.

Zebra Technologies

CONTACT: Perscontacten, Barbara Malengreaux / +32-2-545-65-48 /barbara.malengreaux@ogilvy.com Alexia Baum / +32-2-545-66-03 /alexia.baum@ogilvy.com