HagaZiekenhuis vertoont stabiele groei

Persbericht van Haga Ziekenhuis

Het HagaZiekenhuis in Den Haag behaalde in 2010 een positief resultaat van 8,5 miljoen euro. In 2009 was het resultaat bijna 5,4 miljoen euro.

Het eigen vermogen van het HagaZiekenhuis groeide van ruim 40 miljoen euro in 2009 tot 48,6 miljoen euro in 2010. De solvabiliteit op basis van de totale opbrengsten groeide in dezelfde periode van 13,8 naar 15,1 procent.

Bestuursvoorzitter Chiel Huffmeijer zegt over de jaarcijfers: "Het HagaZiekenhuis realiseert al vele jaren achtereen een stabiele groei in de solvabiliteit en verwacht door te groeien naar een solvabiliteit van 20 procent in 2015. Ook de groei van het eigen vermogen is belangrijk, omdat het ziekenhuis aan de vooravond staat van de financiering van de tweede fase van de vernieuwbouw. Voor de banken zijn deze cijfers een essentiële indicatie van onze financiële gezondheid."

In het voorjaar van 2010 is begonnen met de vernieuwbouw van het HagaZiekenhuis. Het ziekenhuis heeft het bouwproces in drie fases ingedeeld, waarbij voor elke fase apart financiering wordt gezocht. Op deze wijze voorkomt het ziekenhuis financiële risico's en kan de medische zorg gegarandeerd blijven.

Links:
http://www.hagaziekenhuis.nl



Razende Robot Reporter