Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 22 juni

Alkmaar, 22-06-2011 o 13:00 uur

Rijverbod bromfietsers
Hoorn, woensdag 22 juni
Omstreeks 04.00 uur zag de politie een bromfietser zonder helm rijden op het Kleine Noord. De 47-jarige bestuurder uit Hoorn bleek in het bezit van een helm, maar had deze opgeborgen in de buddy seat van zijn brommer. Een blaasproef wees uit dat de man teveel had gedronken (360U/gl). Hij werd aangehouden en kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd. Tegen de bromfietser wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerhugowaard, woensdag 22 juni
Een 23-jarige man uit Obdam kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd, nadat uit een ademanalyse bleek dat hij teveel had gedronken om zijn bromfiets te mogen besturen. De politie hield hem staande op de Krusemanlaan, waar hij 310 U/gl blies. De man moest geboeid worden vervoerd naar zijn voorgeleiding bij de Hulpofficier van Justitie, omdat hij agressief was en probeerde te vluchten.

Diefstal na valse collecte
Alkmaar, dinsdag 21 juni
Aan de Karel Doormankade deed een 75-jarige bewoonster omstreeks 18.00 uur de deur open voor een collecterende jongen. De jongen beweerde te collecteren voor een sponsorloop en wilde - naast een kleine bijdrage - dat de bewoonster ook informatie invulde op een formulier. Toen de vrouw dit formulier binnen invulde, is de jongen onopgemerkt achter haar aangekomen. Toen de jongen was vertrokken ontdekte zij dat haar handtas was verdwenen. De jongen is ongeveer 15 jaar oud, heeft een Indonesisch uiterlijk en kort gemilimeterd haar. Hij droeg een trui met verschillende kleuren blauw en groen en had geen jas aan. Getuigen en/of andere slachtoffers kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Aanhouding na heling scooters
Hoogkarspel, dinsdag 21 juni
Omstreeks 16.30 uur zag de politie een bromfietser zonder helm rijden op de Duivenbrug in Hoogkarspel. De 23-jarige bestuurder werd op de Streekweg staande gehouden. De man verklaarde dat zijn identiteitspapieren thuis lagen en hij vlakbij woonde. De politie is met de man meegelopen om zijn kentekenpapieren en identiteitskaart te halen. In de tuin van de woning trof de politie een tweede scooter aan, waarvan het contactslot kapot was. Dat bleek ook het geval bij de scooter waarop de man reed. Bij beide voertuigen was het framenummer verwijderd. De kentekenpapieren bleken niet bij de scooter te horen. De man verklaarde de scooter te hebben gekocht van een vriend en had geen idee hoe het kon dat het kenteken niet overeenkwam met de papieren. Hij is aangehouden op verdenking van heling. Ook de andere scooter is mogelijk afkomstig van heling. Beide scooters zijn in beslag genomen.

Aanhouding na heling fiets
Heerhugowaard, dinsdag 21 juni
De politie zag om 14.00 uur op het Wijngaardenplein een 19-jarige vrouw uit Zwaagdijk-West zitten. Naast haar stond een fiets, waarvan het slot was verwijderd. Navraag wees uit dat de fiets in 2009 als gestolen was opgegeven. De vrouw bekende de fiets voor 20 euro te hebben gekocht. Ze is aangehouden wegens heling. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Aanrijding
Venhuizen, dinsdag 21 juni
Op de N506, ter hoogte van de afslag Meeweg, botste een 20-jarige man uit Hoorn met zijn auto op de auto van een 57-jarige vrouw uit Wijdenes. De vrouw uit Wijdenes wilde afslaan en had daarom vaart verminderd. Haar auto stond vrijwel stil, toen de man er met ongeveer 70 km per uur achterop botste. Hij liep daarbij een hoofdwond op en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw liep geen verwondingen op bij de botsing.

Belgische militairen aangehouden na inbraak
Den Helder, dinsdag 22 juni
In een eetcafé aan het Nieuwe Diep werd omstreeks 02.45 uur ingebroken, door een ruit van een toegangsdeur te vernielen. Een getuige van de inbraak waarschuwde de politie en de Koninklijke Marechaussee (Kmar). Na een gemengde patrouille van politie en Kmar, werd een 24-jarige Belgische militair aangehouden. Onder de Moormanbrug werd een televisiescherm uit het eetcafé teruggevonden. Een tweede verdachte werd in eerste instantie niet aangetroffen, maar deze meldde zich later om zijn collega op te halen. Ook deze 23-jarige Belgische militair werd aangehouden. Het onderzoek is overgedragen aan de Kmar.

Getuigen mishandeling gezocht
Medemblik, zondag 19 juni
De politie zoekt naar getuigen van een mishandeling op zondag 19 juni in Medemblik. Voor een café op de Nieuwstraat werd daar op zondagmorgen een 16-jarige jongen uit Middenmeer mishandeld. Hij is voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen was samen met vrienden gaan stappen in Medemblik. Kort na middernacht liep het groepje over de Nieuwstraat. Het slachtoffer verkeerde duidelijk onder invloed van alcohol. Terwijl de meeste vrienden een café ingaan, gaat het slachtoffer op een muurtje zitten om even bij te komen. Hier wordt hij plotseling agressief en begint te schreeuwen en onsamenhangend te praten. Vrienden zetten hem op een bankje om te kalmeren. Een andere groep jongens begint het slachtoffer uit te lachen, waardoor deze door het lint gaat en begint te schelden. Vanuit het passerende groepje wordt een blikje naar het slachtoffer gegooid, dat hem vol op zijn hoofd raakt. Ook komt de blikjesgooier uit de groep en schopt het slachtoffer in zijn gezicht. Even verderop krijgt de verdachte zelf klappen van een aantal passerende mannen. De politie is op zoek naar deze verdachte en komt graag in contact met getuigen via 0900-8844.