Watersportverbond - KNWV

Burgernet op het water in Fryslân

woensdag 22 juni 2011

Onlangs werd het Regioteam Fryslân benaderd door de politie Fryslân over Burgernet op het water. Burgernet op het water is een telefonisch netwerk. Deelnemers krijgen naar aanleiding van meldingen een bericht via de (mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of vaartuig.Â
Â
De telefonische netwerk bestaat uit inwoners en medewerkers van bedrijven uit de diverse gemeenten. Burgernet op het water in Fryslân is sinds een jaar actief.

Opsporing diefstal boten
De bedoeling is om op deze manier gezamenlijk b.v. diefstallen van boten en buitenboordmotoren op te sporen. Inmiddels doen 19 Friese gemeenten mee aan Burgernet. Deze gemeenten en de politie willen graag het aantal deelnemers van Burgernet op het water vergroten, om op die manier de leefbaarheid en veiligheid op het Friese water te vergroten. Vorig jaar werden dankzij Burgernet op het water twee gestolen boten teruggevonden.

Meer deelnemersÂ
Dit initiatief is genomen om een bredere bekendheid te geven en daarmee een uitbreiding van het aantal deelnemers te genereren Het Regioteam Fryslân heeft afgesproken dat de bij het Watersportverbond aangesloten verenigingen in Fryslân hierover middels een mail en een antwoordkaart geinformeerd worden. Ook worden de besturen van deze verenigingen verzocht, Burgernet op het water onder de aandacht van hun leden te brengen. Dat kan b.v. door plaatsing van het bericht op de verenigingswebsite, het clubboekje of via het prikbord in het clubhuis.

Meer informatie vindt in de informatiebrief. Wilt u deelnemen: download hier de antwoordkaart.