Gemeente Almere

College houdt vast aan doorberekening huur aan Youth for Christ

22-06-2011

Afgelopen week heeft een gesprek plaatsgevonden tussen wethouder René Peeters en Youth for Christ over de huurovereenkomst van het pand aan de Musicalstraat in Muziekwijk. Youth for Christ is een organisatie die jongeren(welzijns)werk aanbiedt. Zij maken gebruik van het pand voor hun activiteiten.

Vanaf 2011 moet Youth for Christ voor het gebruik van het pand de huur betalen aan de gemeente. Tijdens het gesprek is gekeken naar consequenties en mogelijkheden, zoals exploitatie van het pand. Youth for Christ heeft aangegeven dat zij exploitatie en beheer van het pand geen optie vinden. Met Youth for Christ is overeengekomen dat zij vanaf
1 juli 2011 tot en met 31 december 2011 de volledige huur betalen aan de gemeente. De gemeente neemt zelf de kosten van het eerste half jaar 2011 voor haar rekening.

Tot eind 2010 maakte Youth for Christ gratis gebruik van de locatie aan de Musicalstraat. YfC was hiermee een uitzondering binnen het sociaal cultureel werk: andere partners (zoals The Rock en Digg'out) betalen zelf de huurkosten.

Het college waardeert het werk van YfC, maar behandelt YfC op dezelfde manier als de andere partners, en besloot daarom eind vorig jaar om vanaf 2011 de huurkosten aan YfC door te berekenen. ov-kaart actie