Belgische Federale Overheid


* Jaarverslag 2010 Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding

Jaarverslag 2010 Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding

Datum: 22 juni 2011

Het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding (CGKR) publiceerde het Jaarverslag Discriminatie / Diversiteit 2010. Dit jaar focust het jaarverslag op discriminatie op grond van seksuele geaardheid en staat de kloof tussen theoretische en praktische gelijkheid van de sociale situatie van holebi's in België centraal.

Ondanks de grote vooruitgang op het vlak van wetgeving (antidiscriminatiewetten, huwelijk, adoptie, ... ) en de grotere maatschappelijke aanvaarding van homoseksualiteit zijn de vooroordelen, discriminatie en homofobie nog lang niet verdwenen. In dit jaarverslag heeft het CGKR het onder andere over enkele punten die nog moeten worden aangekaart met oog op erkenning van de rechten van holebi's. Daaronder vallen bijvoorbeeld onderrapportage van discriminatie en homofobe incidenten, gelijke kansen voor holebi's op de arbeidsmarkt, combinatie van seksuele geaardheid met andere discriminatiegronden, enz.

Verder vindt u in het jaarverslag nog de volgende thematische dossiers:
* Werk

* Huisvesting

* Onderwijs

* Hatespeech en hatecrime

* Actualiteit: Belgisch voorzitterschap van de EU

Ten slotte reikt het CGKR een aantal aanbevelingen voor de toekomst en een overzicht van discriminatie op grond van geaardheid in de rechtspraak.

Download het Jaarverslag Discriminatie / Diversiteit 2010 Externe link (PDF, 164 p., 6,70 MB)
Zie het origineel