Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Twello - Bestuurder belandt met auto in droge sloot       |

Heb je net één dag je rijbewijs en dan raak je bij een ongeluk betrokken en kom je met je auto in een droge sloot terecht. Dit overkwam een 19-jarige Apeldoorner op woensdag 22 juni op de Rijksstraat in Twello.


De politie kreeg kort na middernacht een melding van een ongeval op de Rijksstraatweg. Een auto zou hierbij in een sloot zijn beland. Bij de komst van de hulpdiensten bleek de auto op zijn kant in een droge sloot te liggen. De bestuurder en zijn even oude plaatsgenoot werden door ambulancepersoneel gestabiliseerd en naar het ziekenhuis gebracht. Over hun letsel is niets bekend. De bestuurder kon nog wel een verklaring afleggen en vertelde dat hij moest uitwijken voor een tegenligger die op zijn weghelft was beland. Bij de stuurcorrectie was de auto gaan tollen en in de berm beland. Z'n auto is zwaar beschadigd weggesleept.


2011085407

|     |Lochem -  Bromfietser gewond bij ongeluk                  |

De politie onderzoekt een aanrijding waarbij op dinsdag 21 juni een 18-jarige bromfietser uit Diepenheim gewond is geraakt. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Henri Dunantweg met de Albert Hahnweg in Lochem.


De aanrijding vond kort na 17.00 uur plaats en de bromfietsbestuurder liep hierbij een gebroken been op. Een 32-jarige automobilist uit Lochem reed over de Henri Dunantweg gaande in de richting de Zutphenseweg. Hij reed met geringe snelheid en op de kruising met de Albert Hahnweg verleende hij geen voorrang aan de van rechts komende bromfietser. Het uitzicht voor de automobilist werd kennelijk belemmerd door een heg. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


2011085293

|     |Wilp -  Man rijdt in op pompbediende                      |

De politie stelt een onderzoek in naar een automobilist die dinsdag 21 juni bij het benzinestation de Vundelaar langs de A1 onder Wilp een pompbediende trachtte aan te rijden. De automobilist had getankt zonder te betalen en ging er vandoor.


De politie kreeg omstreeks 15.30 uur een melding dat een man in een blauw/paarse Opel Astra even tevoren getankt had zonder te betalen. Toen hij hierop betrapt werd en een pompbediende de man wilde aanspreken, stapte de man in z'n auto en stuurde op de bediende in. Deze kon aan de kant springen en raakte niet gewond. Op de auto zat het kenteken 85-DF-RL en dit blijkt te zijn gestolen. De politie stelde direct een onderzoek in de omgeving in, maar dit heeft nog geen resultaat gehad. Tips over de auto en de blanke bestuurder met een stevig, breed postuur zijn welkom op 0900 - 8844.


2011085312

|     |Warnveld - Tiener licht gewond bij motorongeval           |

Een 12-jarige jongen uit Bathmen is dinsdagavond 21 juni gewond geraakt toen zijn vader op de Lochemseweg in Warnveld betrokken raakte bij een ongeval met zijn motor. De tiener liep diverse kneuzingen en schaafwonden op.


De politie kreeg omstreeks 19.45 uur een melding van een ongeval. Twee motoren reden vanuit Warnsveld richting Lochem. Voorop reed een 50-jarige man uit Eefde, daarachter een 43-jarige man uit Bathmen. Deze laatste had zijn zoon achterop. Op een gegeven moment wilde de Eefdenaar rechtsaf slaan en dit werd door de ander kennelijk te laat opgemerkt. De tiener die geen motorbroek droeg, liep bij de aanrijding die volgde diverse kneuzingen en schaafwonden op. Hij is voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De beide motoren raakten zwaar beschadigd.


2011085371

|     |Zutphen - Rijden onder invloed                            |

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 22 juni dankzij een tip van een getuige een 63-jarige Zutphenaar aangehouden. Hij had onder invloed in het centrum van Zutphen in en auto gereden.


Surveillerende agenten werden kort na middernacht in het centrum aangesproken dat enkele telen daarvoor een man dronken in een auto was gestapt en daarmee was weggereden. Snel werd en onderzoek ingesteld op en de Rozengracht werd de bewuste auto aangetroffen. De bestuurder en enkele passagiers hadden de auto net verlaten. De man, een 63-jarige Zutphenaar, bekende te hebben gereden. Hij werd aangehouden en aangezien hij vanwege gezondheidsproblemen de blaastest niet kon volbrengen, is van hem een bloedproef afgenomen. De uitslag zal nog enige tijd duren. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.


2011085385


Einde berichten

-----------------------

(





(



---- --