Ingezonden persbericht


Succesvolle startbijeenkomst architectenpool Nieuw-Mathenesse

Zes lokale, nationale en internationale architectenbureaus vormen speciaal voor Nieuw- Mathenesse een architectenpool. De succesvolle aftrap hiervan vond afgelopen week plaats. De bureaus zijn op uitnodiging van de gemeente Schiedam bij elkaar gekomen voor een werkbijeenkomst over de herstructurering van het bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse.

Met de architectenpool krijgt de ondernemer meer zicht op zijn mogelijkheden in de toekomst op zijn kavel. Met deze 'Schiedamse aanpak' biedt de gemeente kennis aan met het doel de ondernemer te ondersteunen in zijn afweging om tot investeringen te komen. Deze massa- en volume-studie is een eerste schets van de toekomst van het pand.

Tijdens deze bijeenkomst werden de plannen van de gemeente toegelicht en ideeën uitgewisseld. Het ging daarbij voornamelijk over de onderlinge samenwerking en de wijze waarop de architecten de ondernemers in Nieuw Mathenesse kunnen bijstaan bij hun plannen voor de toekomst. Het was een enthousiaste bijeenkomst, en er zullen nog meerderen volgen.

Waarvoor een architectenpool?

De gemeente Schiedam wil het bedrijventerrein Nieuw-Mathenesse duurzaam herstructuren. Het verouderde terrein wordt aangepakt, openbaar gebied wordt vernieuwd en ondernemers maken in samenwerking met de gemeente plannen voor het vernieuwen van het vastgoed. Deze plannen vormen de basis voor een nieuwe uitgifte van de erfpachtrechten voor de duur van 99 jaar.

In samenwerking met de Stadsregio Rotterdam heeft een marktverkenning uitgewezen dat Nieuw-Mathenesse een uitstekende concurrentiepositie heeft op de regionale markt. Daarnaast beschikt de gemeente Schiedam over een financiële analyse, die de ondernemers inzicht geeft in de economische kansen van de herontwikkeling op dit bedrijventerrein. In combinatie met de architectenpool is dit pakket aan maatregelen uniek, een echte Schiedamse aanpak. Ondernemers zijn vrij gebruik te maken van de architectenpool. "Ik verwacht met de "Schiedamse aanpak" een passend aanbod te doen om de herstructurering van het bedrijventerrein een impuls te geven," aldus verantwoordelijk wethouder Ad Mostert (Vastgoed).

Noot voor de redactie (