Ingezonden persbericht


World of Coffee Maastricht: van boon tot kopje!

's Werelds grootste koffie event landt in Maastricht

22 t/m 24 juni

Nog even en dan ruiken Maastricht en MECC Maastricht volop naar koffie dankzij World of Coffee Maastricht 2011; 's werelds grootste koffie evenement, georganiseerd door de Specialty Coffee Association of Europe (SCAE).

Met the World Specialty Coffee vakbeurs, tal van professionele workshops en maar liefst vijf kampioenschappen in verschillende disciplines belooft het een top driedaagse te worden voor élke koffieprofessional én koffieliefhebber. Naar verwachting zullen vijfduizend bezoekers MECC Maastricht bezoeken. World of Coffee is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.scae-events.com
World Specialty Coffee

De vakbeurs World Specialty Coffee toont in MECC Maastricht de laatste nieuwe trends uit de koffie-industrie en leer elk stadium van het productieproces kennen, van boon tot een kop koffie. De exposanten variëren van importeurs van bonen en professionele barista's tot artisanale koffiebranders.(Foto door Charles Prager: workshop koffie branden in Keulen)

The Village
In The Village worden de nieuwste trends en bedrijven binnen 'micro roasting' aan de bezoekers gepresenteerd. Op The Forum, gelegen in The Village, komen uitdagende en actuele onderwerpen op een vernieuwende manier aan bod via o.a. paneldiscussies.

Probeer het zelf!
Tijdens World of Coffee wordt niet alles aan de professionals overgelaten. De bezoeker krijgt ook de kans om zelf de kneepjes van het vak te leren tijdens tal van workshops geleid door experts. Van 'groene' koffie en koffiebranden (Foto) tot zowel basis- als gevorderde espressotechnieken; álles komt aan bod. Wie wordt wereld- kampioen?

Tijdens World of Coffee Maastricht strijden 's werelds beste barista's en branderijen om maar liefst vijf verschillende wereldtitels. (Foto door Tony Pike: World Latte Art Championship 2010 in Londen)

Bewonder de mooiste cappuccino's tijdens het wereldkampioenschap Latte Art of ontdek welke proever het best verschillende koffies van elkaar kan onderscheiden bij het Cup Tasters Kampioenschap. Geniet van de meest creatieve en grappige presentaties tijdens het Cezve/Ibrik Wereldkampioenschap.

De mengtalenten van de deelnemers worden op de proef gesteld tijdens het World Coffee in Good Spirits Kampioenschap waarbij de heerlijkste mixen van koffie en alcoholische dranken worden gecreërd.

In MECC Maastricht vindt daarnaast de allereerste World Brewers Cup plaats, waarbij deelnemers van over de hele wereld de strijd aan gaan om met artisanale brouwmethodes de meest perfect gefilterde koffiedranken te creëren. Overal Koffie!

Niet enkel in MECC Maastricht staat koffie in het middelpunt tijdens World of Coffee. Het heerlijke aroma verspreidt zich over de hele stad.

Maastricht verwelkomt alle koffieliefhebbers. De stad heeft samen met SCAE een programma uitgewerkt om hen een memorabel bezoek te bezorgen. Dit "Social Program" bestaat uit tal van leuke activiteiten.

Donderdagochtend worden alle barista's en organisaties uitgenodigd voor het "Meet the champions Ontbijt" waar ze voormalige kampioenen alles kunnen vragen over hun ervaringen.

Verder kunnen de bezoekers van World of Coffee de stad Maastricht ontdekken per fiets dankzij Barista Bikers. Feesten tot in de vroege uurtjes kan op de populaire Barista Party die plaatsvindt op 24 juni in het Bonnefantenmuseum. De kids feesten mee tijdens de Coffee Kids Party.

Tenslotte bieden cafés en restaurants in de hele stad, koffie van internationale, gerenomeerde koffiebranderijen aan tijdens de World of Coffee tour. Neem ook beslist een bezoek aan koffiebanderij Maison Blanche Dael of Coffeelovers, het koffiecafé van Blanche Dael. De versgebrande koffie wordt hier door getrainde barista's met liefde bereid.

>
Meer informatie

Noot voor redactie,