GroenLinks
PERSUITNODIGING: GroenLinks geeft bezuinigingen op pgb gezicht

Woensdag 22 juni 2011, 10:24u - Linda Voortman

GroenLinks verzet zich tegen de zorgbezuinigingen van dit kabinet en pleit voor alternatieve plannen waarin mensen de baas worden over hun eigen zorg. De bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (pgb) hebben grote gevolgen voor de zelfredzaamheid van mensen. 117.000 verliezen de regie over hun eigen zorg, een groot deel van hen komt zelfs zonder zorg te zitten. GroenLinks heeft op een website hun persoonlijke verhalen verzameld en steunt het verzet van hun belangenorganisaties donderdag 23 juni om 12.00 uur tijdens een manifestatie op Het Plein in Den Haag.

GroenLinks-Tweede Kamerlid Linda Voortman: "Het kabinet van `op eigen benen staan' en `zelf je broek ophouden' bezuinigt op de persoonsgebonden budgetten. Daardoor kunnen mensen juist blijven werken, hun kinderen thuis opvoeden en regie houden over hun eigen zorg."

Op de website Beschaving heeft een gezicht doen tientallen houders van een pgb hun verhaal. Zij vertellen hoe het pgb ze in staat stelt toch te werken en hoe ze hun kind thuis kunnen opvoeden. Deze persoonlijke verhalen laten zien hoe belangrijk het pgb is om mensen op eigen benen te laten staan.

GroenLinks en de patiëntenorganisaties geven mensen met een pgb donderdagmiddag om 12 uur een stem op het Plein in Den Haag. GroenLinks-fractievoorzitter Jolande Sap spreekt dan op een manifestatie van de clientenorganisaties, voor een grote groep mensen die het pgb gebruikt om op eigen benen te staan.

UITNODIGING VOOR DE PERS:

Jolande Sap spreekt op manifestatie patiënten- en cliëntenorganisaties

12.00 uur - 14.00 uur Plein Den Haag

Aansluitend debat in de Tweede Kamer met zorgwoordvoerder Linda Voortman