Politie Drenthe

Donderdag 23 juni 2011

Provincie Drenthe, 23-06-2011

Vernieling

ODOORN In een woning aan de Asterstraat in Odoorn hield de politie woensdagmiddag een 32-jarige man uit Emmen aan. De man had in deze woning van zijn ex-vriendin een aantal spullen vernield. De vrouw deed aangifte. Nadat er op het politiebureau proces-verbaal tegen hem was opgemaakt is hij weer in vrijheid gesteld.

Ruzies

ASSEN Twee beveiligingsmedewerkers hielden in de nacht van woensdag op donderdag twee jongens van 17 en 18 jaar uit Assen aan. De beveiligers stuitten op een ruzie en zagen dat twee andere jongens mishandeld werden. Deze jongens gaven aan dat ze aangifte van mishandeling wilden doen. Hierop zijn beide verdachten aangehouden en overgedragen aan de politie. Op aanwijzing van een getuige hielden agenten in dezelfde nacht op de Brinkstraat in Assen een 34-jarige man uit Heusden-zolder aan. De man kreeg in een café ruzie met een 20-jarige man uit Bovensmilde en mishandelde hem. De jongeman deed aangifte. De aangehouden verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten en zullen vandaag worden verhoord.

Jetski gestolen

HOOGEVEEN Tussen dinsdagavond en woensdagmorgen is vanaf de Lomanlaan in Hoogeveen een boottrailer met daarop een Kawasaki jetski gestolen. De eigenaar, een bewoner van de Lomanlaan, ontdekte woensdagmorgen dat de boottrailer, die met een kettingslot vast had gezeten aan een andere aanhanger, verdwenen was.

Inbreker aangehouden dankzij getuigen

AALDEN Door een prima reactie van een aantal getuigen kon de politie donderdagmorgen rond 06.30 uur een man aanhouden die zeer waarschijnlijk kort daarvoor had geprobeerd in te breken in een winkel aan de Aelderstraat in zijn woonplaats. Bewoners van deze straat werden wakker van glasgerinkel. Ze zagen dat er een ruit kapot was van de groentewinkel in deze straat en dat een man wegfietste. Ze waarschuwden een toevallige voorbijganger, noteerden een goed signalement van de wegfietsende man en belden de politie.

Ondertussen volgde de voorbijganger onopvallend de wegfietsende man en dirigeerde de politie naar de plek waar deze zich bevond. De aangehouden verdachte betreft een 23-jarige inwoner van Aalden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Huiselijk geweld

ASSEN De politie hield in de nacht van woensdag op donderdag een 37-jarige man uit Assen aan op verdenking van het bedreigen en mishandelen van zijn ex-partner. De vrouw belde de politie en deed aangifte. Deze zaak wordt afgehandeld volgens de procedure Huiselijk Geweld.

Winkeldiefje

HOOGEVEEN Een 14-jarige jongen uit Hoogeveen is woensdagmiddag in een supermarkt aan het Schutsplein in Hoogeveen betrapt op winkeldiefstal. De jongen nam wat snoepgoed mee zonder dit af te rekenen. Hij werd overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakte. In overleg met zijn ouders krijgt de jongen via Bureau Halt een alternatieve straf.

Niet geringe snelheidsovertreding

RUINERWOLD Tijdens een snelheidscontrole van de politie op de Hesselterweg in Ruinerwold, werd een 48-jarige automobilist gelaserd met een snelheid van 127 km per uur. En dat terwijl op deze weg een maximumsnelheid geldt van 60 km per uur. Voor de politie reden genoeg om het rijbewijs van de man in te vorderen.

Twee keer de fout in

HOOGEVEEN/RUINEN Een 27-jarige inwoner van Ruinen ging in de nacht van woensdag op donderdag twee keer achter elkaar flink in de fout. In het begin van de nacht werd hij aangehouden op de Hoofdstraat in Hoogeveen omdat hij daar in een auto reed en gedronken had. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. Omdat het voor deze man niet de eerste keer is dat hij gepakt is voor het rijden onder invloed, vorderde de politie zijn rijbewijs in. Met een rijverbod en een proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld. Enkele uren later zagen agenten de man echter al weer rijden op de Gijsselterweg bij Ruinen. Hij werd opnieuw aangehouden. Nu wilde hij echter wel meewerken aan een ademanalyse. De uitslag was 0,4 promille! Nu ging de man naar huis met een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod.

Politie onderzoekt geweldsincident

ASSEN In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie vijf bewoners van een woning aan de Rolderstraat in Assen aan. De mannen zijn tussen de 20 en 33 jaar oud. Om nog onduidelijke reden ontstond er kort daarvoor op straat ruzie tussen een aantal van deze mannen en twee andere mannen. De ruzie zette zich voort in de woning van de verdachten waarbij in ieder geval de beide andere mannen licht gewond raakten. Omdat niet duidelijk was wat er zich precies had afgespeeld hield de politie alle bewoners aan. Een van de gewonde mannen is op de huisartsenpost behandeld maar was al weer verdwenen toen de politie daar naar hem kwam informeren. De aangehouden verdachten worden vandaag gehoord en de politie wacht met een verder onderzoek af of er aangifte wordt gedaan.