ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Topsectoren gebaat bij inzet ICT

23 jun 2011 om 15:47

Op 17 juni jl. zijn de plannen van aanpak door de Topsectoren gepresenteerd. De samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid moet ertoe leiden dat de verschillende sectoren in 2020 tot de wereldtop behoren. Volgens ICT~Office ligt er een enorme kans om innovatie in de topsectoren te versnellen door gebruik te maken van het hefboomeffect dat ICT biedt. ICT~Office neemt daarom het initiatief om, in samenwerking met TNO en NWO, de uitwerking van de ambities van de topsectoren te concretiseren.

Steun voor roadmap

In de rapporten van de topsectoren wordt bevestigd dat ICT een essentiële rol speelt in het realiseren van de ambities. ICT is een 'enabling'-technologie, die innovatie mogelijk maakt. ICT~Office juicht het toe dat de topsector High Tech Systems en Materialen het initiatief neemt om een generieke ICT-onderzoeksroadmap te ontwikkelen voor de ICT-sector, rekening houdend met het 'enabling'-karakter van ICT voor de andere topsectoren. Daarbij moet goed worden aangesloten op de voorstellen uit de recente Digitale Agenda.nl en de Europese Digitale Agenda van Eurocommissaris Kroes. ICT~Office benadrukt het belang dat alle topsectoren ook daadwerkelijk participeren in deze roadmap. Dat kan alleen als er goede sturing plaatsvindt op de deelname en coördinatie van de inzet en uitkomsten van de roadmap.

Initiatief ICT~Office

De komende tijd zal ICT~Office, in samenwerking met de toegepaste wetenschap (TNO) en de meer fundamentele wetenschap (NWO), per topsector een aanpak ontwikkelen met het oog op de concretisering van de specifieke kansen per topsector. Ook op het generieke deel (de sectoroverstijgende ICT-factor) zal worden gewerkt aan crosssectorale innovatie. ICT~Office is beschikbaar om de topsectoren van advies te voorzien hoe innovatie in de sector door middel van ICT kan worden versneld.

Download hier de volledige visie van ICT~Office op de rapporten van de Topsectoren


* Business Stimulering