Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 23 juni 2011

Twee topmensen uit de motorwereld naar KNMV

Met de benoeming van Johan Becker tot Sporttechnisch directeur en Barry Veneman tot Bondscoach wegrace heeft de KNMV zich versterkt met twee zwaargewichten uit de motorwereld.

Johan Becker (54) uit Wanroij brengt een schat aan ervaring mee op sportgebied. Hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend als stuwende kracht bij de MON, de motorsportorganisatie waar hij eerst als bestuurder en daarna 12 jaar als directeur heeft gewerkt. In die periode heeft hij vele goede contacten met overheden, organisatoren en licentiehouders opgebouwd. Als Sporttechnisch directeur zal hij per 15 september Irma Dijksterhuis opvolgen.

Hoewel Barry Veneman (34) uit Dalfsen nog steeds als actief coureur op IDM-niveau meedraait en dit jaar nog meedeed aan het WK Superbike op Assen, is hij zich al enige tijd op een maatschappelijke carrière aan het voorbereiden, mede door het volgen van de cursus Motorsporttrainer.

Barry's nieuwe functie past bij de ambitie van de KNMV om voor de wegrace per 1 januari 2012 een fulltime bondscoach aan te stellen zonder commerciële banden in de wegracesport. Dat is ook de reden dat Hennie Lentink zijn werkzaamheden als bondscoach niet kan voortzetten. Er wordt met Lentink nog overlegd of hij in de toekomst verder kan gaan met de fysieke trainingen van de KNMV-selecties.

"Wij zijn uiterst content dat we deze mensen aan de KNMV hebben kunnen binden. Johan Becker moet in staat worden geacht om de sport nog verder uit te dragen en te ontwikkelen. Sport zit in het DNA van de KNMV en Johan is een motorsportman in hart en nieren", zegt KNMV-directeur Patrice Assendelft. "Barry heeft in de motorwereld nauwelijks introductie nodig. Hij kent bijna alle facetten van de wegrace en onze jonge talenten zullen door hem goed worden opgevangen en begeleid. In navolging van de motocross ambiëren we ook toptien-posities in de wegrace."
---

Over de KNMV
De KNMV, opgericht in 1904, is met bijna 50.000 leden en 280 aangesloten clubs, de grootste belangenbehartiger van motorrijdend Nederland. Als overkoepelende motorbond is de KNMV gericht op: sport, opleidingen, recreatief motorrijden, verkeer en verzekeringen. Kijk voor meer informatie op www.knmv.nl.