Ingezonden persbericht


G4S en BNP Paribas sluiten meerjarig partnership voor cash handling en clearing

Utrecht, 23 juni 2011 - BNP Paribas Nederland gaat de komende jaren het clearingproces voor G4S Cash Solutions verzorgen. De bank kwam als beste aanbieder uit de bus na een tendertraject waarvoor zes grote banken werden uitgenodigd. G4S stelt met deze overeenkomst haar onafhankelijke positie in geldverwerking voor haar portefeuille van retailklanten op de lange termijn zeker. Voor BNP Paribas is het partnership een belangrijke stap naar een sterkere positie op de Nederlandse markt.

G4S Cash Solutions streeft ernaar om de retailmarkt in Nederland met een totaalpakket aan chartale en girale diensten te ondersteunen. Daarbij speelt het clearing proces, waarbij het chartale geld in giraal geld wordt geconverteerd, een sleutelrol. De marktleider is dan ook zeer verheugd dat BNP Paribas bereid is gevonden om als nieuwe clearing partner op te treden. G4S-directeur Gert Askes: "BNP Paribas is een vooraanstaande en wereldwijd opererende partij en er is een goede fit tussen onze beider ambities. We kunnen onze retailklanten nu blijvend van een uitstekende dienstverlening voorzien, ongeacht waar deze zelf bankieren."

BNP Paribas beschikt met een team van 1.500 medewerkers in Nederland over uitgebreide financiële expertise diverse terreinen, waaronder Corporate & Investment Banking. De bank maakt onderdeel uit van de BNP Paribas Groep, dat volgens Standard & Poor's behoort tot een van de meest solide banken wereldwijd. De groep telt meer dan 200.000 medewerkers in ruim 80 landen. De samenwerking met het eveneens internationaal opererende G4S in Nederland is volgens Paul van Oorschot, Hoofd Corporate & Transaction Banking Europe van BNP Paribas Nederland van zeer groot belang. "Wij zijn zeer trots op deze partnership met G4S, welke leidend is op het gebied van cash logistics en cash management in Nederland. Dit is een belangrijke stap in de uitbreiding van onze dienstverlening in Nederland," aldus Van Oorschot.

Noot voor de redactie,