Hulphond van onschatbare waarde

Persbericht van Welzorg Nederland B.V.

Heeft u ooit stilgestaan bij wat een hulphond allemaal kan? Waarom hij van onschatbare waarde is voor mensen die leven met een beperking?

Graag nodigen wij u uit aanwezig te zijn op vrijdag 24 Juni 2011. Op deze dag kunt u kennis maken met deze bijzondere hulphonden en diverse mensen en experts spreken.

Hulphond
Een hulphond biedt veel praktische hulp, en bovendien is de sociaal-emotionele waarde van een hulphond van onschatbare waarde, aldus Maikel Loots, Welzorg Nederland.

De fotodocumentaire van Marnies Alma met haar hulphond Stella ontroerde de mensen van Welzorg allemaal en bevestigd maar weer hoe belangrijk hulpmiddelen zijn bij het leven met een beperking. Stichting Hulphond Nederland stelt haar hulphonden kosteloos ter beschikking. Wij bij welzorg ervaren met regelmaat in onze dagelijkse praktijk met mensen, wat de meerwaarde van deze honden voor onze gebruikers is. Het zijn betrouwbare levens maatjes die helpen bij het openen van deuren, de schone was in en uit de machine halen, helpen bij het boodschappen doen en de deur afsluiten bij het naar buiten gaan maar vooral de mobiliteit en zelf redzaamheid vergroten. Dit past volledig is de doelstelling die wij als organisatie hebben. Dat is mede de rede dat Welzorg Nederland besloten heeft het mooie werk van de organisatie Hulphond Nederland te steunen met 2 elektrische rolstoelen en vier handbewogen rolstoelen. Deze middelen worden onder andere ingezet voor de opleidingen en trainingen van de hulphonden.

Met veel passie werken wij aan een structurele en duurzame zorg oplossing voor mensen met een lichamelijke beperking door hen een hulphond te geven, aldus Rudolph Strickwold van Hulphond Nederland. Bij het opleiden van onze honden zijn juist rolstoelen van groot belang om de hond optimaal te kunnen leren hoe om te gaan met deze hulpmiddelen. Dat Welzorg Nederland deze elektrische- en handbewogen rolstoelen nu aan ons schenkt is een fantastische bijdrage die onze gezamenlijke doelstellingen versterkt.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*
*

Links:
http://www.welzorg.nl



Razende Robot Reporter