Project Gemeente Westland



Mobilisatie-Oorlogskruis voor de heer A.B. Boers

Publicatiedatum: 24-06-2011

Burgemeester J. van der Tak van Westland heeft op vrijdag 24 juni 2011 het Mobilisatie-Oorlogskruis uitgereikt aan de heer A.B. Boers uit Naaldwijk. De heer Boers is in zijn diensttijd van 1939 tot en met 1940 dienstplichtig korporaal-telegrafist geweest bij de Kustartillerie van de Koninklijke Landmacht.

De heer Boers is tijdens de mobilisatietijd dienstplichtig militair geweest. Gedurende de periode 1939 tot en met 1940 heeft hij zich onder buitengewoon moeilijke omstandigheden ingezet voor ons land. Als blijk en waardering voor zijn inzet wordt namens het Ministerie van Defensie het Mobilisatie-Oorlogskruis overhandigd. Het Mobilisatie-Oorlogskruis wordt uitgereikt bij gelegenheid van de Westlandse Veteranendag.

Westlandse Veteranendag
De Westlandse Veteranendag vind dit jaar plaats op vrijdag 24 juni 2011 van 10.00 tot 12.00 uur.
Als eerbetoon aan de Westlandse militaire veteranen organiseert de gemeente Westland vanaf 2007 jaarlijks de Westlandse Veteranendag. Nederlandse veteranen verdienen erkenning en begrip van de samenleving en de Nederlandse overheid. Nederland heeft een groot aantal militaire veteranen. Nationaal zijn er 115.000 veteranen, in Westland zijn dat er ruim 400.
Niet alleen de nog in leven zijnde militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog of daarna in voormalig Nederlands Indië, Korea of Nieuw-Guinea zijn ingezet, maar ook de snel groeiende groep 'jonge veteranen'. Dit zijn oud-militairen die hebben deelgenomen aan vredesmissies in internationaal verband, zoals in Libanon, Cambodja, het voormalig Joegoslavië, Irak en Afghanistan.