Gemeente Barneveld


Woningbouwplan `Hof van Callenbroeck' op voormalig gasfabrieksterrein

De gemeente Barneveld en Woningstichting Barneveld hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van het voormalige gasfabrieksterrein aan de Kallenbroekerweg/Schoutenstraat. Beide partijen tekenen op 24 juni 2011 het verkoopcontract. Woningstichting Barneveld en De Bunte Vastgoed Oost uit Ede hebben inmiddels een woningbouwplan gemaakt voor de herontwikkeling van het terrein. De Bunte Vastgoed Oost en Woningstichting Barneveld realiseren 60 woningen in de vrije sector en huursector. De bouw start naar verwachting in de eerste helft van 2012.

Het voormalige gasfabrieksterrein aan de
Kallenbroekerweg/Schoutenstraat was ernstig vervuild en moest worden gesaneerd. De gemeente Barneveld en de provincie Gelderland hebben nauw samengewerkt bij de sanering van het gasfabrieksterrein. Op dit moment is de sanering zo goed als afgerond. Vanaf het begin was duidelijk dat het terrein na de sanering zou worden herontwikkeld met woningbouw. De grond wordt door de gemeente Barneveld verkocht aan Woningstichting Barneveld. De woningcorporatie en De Bunte Vastgoed Oost uit Ede hebben het woningbouwplan `Hof van Callenbroeck' in ontwikkeling met ca. 60 woningen. De gemeente draagt zorg voor de inrichting van het openbaar gebied. Het woningbouwplan `Hof van Callenbroeck' bestaat uit de volgende woningtypen en prijsklassen:

Woningtypen

Prijsklassen

o 28 appartementen (die worden aangeboden door De Bunte Vastgoed Oost en Woningstichting Barneveld);

o 8 twee-onder-één-kappers;

o 24 hoek- en rijwoningen.

o 23 goedkope huur en -koopwoningen (waarvan 11 sociale huur en 12 goedkope koopwoningen tot EUR 170.000,-)

o 17 koopwoningen tot EUR 250.000,-

o 20 koopwoningen boven EUR 250.000,-.

De verdeling in woningtypen en -klassen past in het volkshuisvestingsbeleid van de gemeente Barneveld.

Vervolg
Voor het woningbouwplan wordt het huidige bestemmingsplan herzien. Daarvoor is een procedure nodig. Die procedure begint met een voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan, dat na de zomer ter inzage wordt gelegd. Eind 2011 of begin 2012 wordt het ontwerp van het nieuwe bestemmingsplan door de raad vastgesteld. De bouw van de woningen start in de eerste helft van 2012.

De gemeente Barneveld organiseert, mede in verband met de herziening van het bestemmingsplan, eind augustus/begin september een informatiebijeenkomst voor omwonenden van het plangebied. Voor het woningbouwplan zijn 2 nieuwe straatnamen nodig. De gemeente Barneveld bekijkt, samen met De Bunte Vastgoed Oost en Woningstichting Barneveld, of de straatnamen door middel van een prijsvraag kunnen worden bedacht.
* Plattegrond_Hof_van_Callenbroeck.pdf

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl